Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 3-07-2020, 16:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπαίθρια, λόγω των συνθηκών, ήταν η συνέλευση απολογισμού του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, στο πάρκο Λιθαρίτσια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, παρουσιάστηκε το πλαίσιο στο οποίο έδρασε το σωματείο «καθώς ήταν μια χρονιά που τα σημάδια της οικονομίας έδειχναν ότι θα ξεκινούσε νέα οικονομική κρίση, την οποία επιτάχυνε ο κορωνοϊός. Προφανώς τα μέτρα που ψηφίστηκαν με τις ΠΝΠ μέσα στον κορωνοϊό όχι απλά ήρθαν για να μείνουν, αλλά θα χειροτερέψουν κιόλας χωρίς την παρέμβαση των εργαζομένων».

Επίσης, έγινε ενημέρωση για μια σειρά μέτρα όπως η δημιουργία των Αναπτυξιακών Οργανισμών των ΟΤΑ, η αναθεώρηση του ν.4412 για τις δημόσιες συμβάσεις, οι αλλαγές στον περιβαλλοντικό νόμο, «αλλά και ο καταιγισμός νομοθετημάτων για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων που αφορούν στα θέματα της καθημερινότητας (Σκουπίδια-λακούβες-οδοφωτισμός-πράσινο)».

Ενημέρωθηκαν επίσης για τα Kep plus, την τηλεργασία, το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, τα προγράμματα για τις κοινωνικές υπηρεσίες που αφορούν στους πρόσφυγες αλλά και για τις διεθνείς εξελίξεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι εργαζόμενοι επεσήμαναν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, ώστε να καλύπτονται όλες οι σύγχρονες οι ανάγκες σε ένα Δήμο και να μην επιβαρύνεται ούτε το περιβάλλον ούτε ο λαός με ανταποδοτικά τέλη  και φόρους. Ότι ο αγώνας αυτός  προϋποθέτει σύγκρουση, προϋποθέτει ένα κράτος που θα έχει στόχο να ικανοποιήσει τις δικές μας ανάγκες όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».         

               

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα