ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υγειονομικό «μέτωπο»

Εικόνα του άρθρου Υγειονομικό «μέτωπο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2020, 17:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι υγειονομικοί της χώρας είχαν και πάλι σήμερα ραντεβού κινητοποιήσεων, συνεχίζοντας να επισημαίνουν ότι η πραγματική κατάσταση στην Υγεία απέχει πόρρω από αυτή που περιγράφει η κυβέρνηση.

Σήμερα, το ραντεβού ήταν στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων και η συμμετοχή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «δια-πολιτική».

Το κίνημα των υγειονομικών δεν είναι ενιαίο. Για παράδειγμα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αλλά και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ασκούν ιδιαίτερη κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι φέρει ευθύνη για μια σειρά ζητήματα και ρυθμίσεις. Επίσης, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΝΔ δέχονται κριτική για το πώς έχουν αντιμετωπίσει κατά καιρούς τους συμβασιούχους σε υγειονομικές δομές που πλέον, αριθμούν ένα ικανό ποσοστό του προσωπικού.

Στην πλατεία πάντως, η παρουσία ήταν κοινή, με την κριτική και τις αντιθέσεις, αλλά και με την αίσθηση ότι το θέμα του δημόσιου συστήματος υγείας είναι εξαιρετικά σημαντικό. Το θέμα των προσλήψεων που πρέπει να γίνουν, αλλά δεν γίνονται, των αναγκών που πρέπει να καλυφθούν με δόκιμο τρόπο και όχι παροδικά ήταν από τα κεντρικά στις ομιλίες. Κεντρική ήταν επίσης η προειδοποίηση ότι η προσπάθεια για αποδόμηση του συστήματος υγείας και η σταδιακή ιδιωτικοποίηση, θα επιφέρουν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα από τα μέχρι τώρα θετικά, στην περίπτωση μιας πανδημίας.

Παρόντες ήταν η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία των υγειονομικών, οι πολιτικές οργανώσεις κ.α.

Το Εργατικό Κέντρο στην ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όταν στις 7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας συντονίσαμε την δράση μας με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (Ε.Ι.Ν.Η.) δεν μείναμε σπίτι όπως ήθελε η κυβέρνηση, ούτε αναβάλαμε τον αγώνα αυτό για να λογαριαστούμε μετά όπως μας καλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα μετράμε βήματα μπροστά. Πολύ περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι εδώ, συμπράττουμε τις δυνάμεις μας».

Η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε πορεία, η οποία συνάντησε τη δεύτερη σημερινή συγκέντρωση, των εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων, στη διαμαρτυρία για την εκχώρηση της αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιώτες.  

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back