Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρωτοβουλία Γιατρών: «Δεν προγράφουμε συναδέλφους»

Εικόνα του άρθρου Πρωτοβουλία Γιατρών: «Δεν προγράφουμε συναδέλφους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2022, 20:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Πρωτοβουλία Γιατρών Ηπείρου συμμετέχει και αυτή στο θέμα της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στη Ψύχωση και το διοικητικό της καθεστώς.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα άνοιξε η ΑΣΥ (ΠΑΜΕ) με ανακοίνωσή της, στην οποία απάντησε ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θωμάς Υφαντής, αλλά και ο αναπληρωτής καθηγητής και πρώην βουλευτής Χρήστος Μαντάς.

Η Πρωτοβουλία απαντάει για την ακρίβεια, σε ανακοίνωση της ΕΙΝΗ (η οποία ωστόσο δεν έχει αποσταλεί στον «Τύπο Ιωαννίνων», όπως συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό με ανακοινώσεις της ΕΙΝΗ).

Η επιστολή απευθύνεται στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την υφυπουργό κα Ράπτη και τον διοικητή του ΠΓΝΙ και ζητάει να μην εγκριθεί η χρηματοδότηση η ΑΜΚΕ ΕΠΡΟΨΥΗ.

Η παράταξη που αναφέρεται πολιτικά και στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι «η ανακοίνωση που κυκλοφορεί ως ΔΣ της ΕΙΝΗ» είναι αποτέλεσμα μεθόδευσης από την ΑΣΥ «για να οδηγήσει ένα μείζον θέμα πολιτικής στον χώρο της υγείας σε μία απάντηση της ΕΙΝΗ με έκτακτη ανακοίνωση (την οποία αυτούσια εδώ και ημέρες διαβάζουμε ως συνταχθείσα από την ΑΣΥ ΠΑΜΕ) και όχι σε συζήτηση στο ΔΣ της ΕΙΝΗ».

Προσθέτει ότι η πολιτική θέση της παράταξης είναι εναντίον της εισόδου ιδιωτών στο ΕΣΥ, υπό οιαδήποτε μορφή. Μειοψήφησε όμως στο διοικητικό συμβούλιο, γιατί όπως αναφέρει «δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε προγραφές συναδέλφων και συνεργατών κάνοντας δίκη  προθέσεων πόσο δε μάλλον όταν η ενημέρωσή μας είναι μονομερής και χωρίς καμία συζήτηση».

Καταγγέλλει την ΑΣΥ και τα υπόλοιπα αριστερά σχήματα γιατί «απόδειξαν ότι  από ένα θέμα στο οποίο όλοι συμφωνούμε στο ΔΣ της ΕΙΝΗ προσπαθούν με ερμηνείες και παρερμηνείες να έχουν απώτερα εκλογικά οφέλη».

Τέλος, σημειώνει ότι «θα συνεχίσει  να οραματίζεται και να παλεύει για ένα δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας, φιλικό στον εργαζόμενο και στον πολίτη. Με δωρεάν, ισότιμη και ελεύθερη πρόσβαση σε όλους και για όλους και θα είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε προσπάθεια να ενταχθούν στο ΕΣΥ  ‘λαθροβιούντες’ ιδιώτες, με κάθε μορφή, είτε επιχειρηματική, είτε λειτουργική».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back