Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υγεία: Οι εργαζόμενοι ζητούν στήριξη και πάλι

Εικόνα του άρθρου Υγεία: Οι εργαζόμενοι ζητούν στήριξη και πάλι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2020, 10:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων έγιναν κινητοποιήσεις χτες, με αιτήματα την άμεση πρόσληψη υγειονομικών, λήψη περισσότερων μέτρων για την προστασία εργαζόμενων, μαθητών κ.λπ, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας κ.α.

Στις συγκεντρώσεις πήρε μέρος το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, η Ταξική Πορεία, το ΜΛ ΚΚΕ, η ΕΣΕ καθώς και άλλοι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς.

«Εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτές ένωσαν τη φωνή και τις διεκδικήσεις τους για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού. Μαζικά, μαχητικά στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ανέδειξαν την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, στα γηροκομεία, στις δομές πρόνοιας, στα σχολεία και τους μεγάλου χώρους δουλειάς» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, για τη συγκέντρωση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Μεταξύ άλλων κατατέθηκαν αιτήματα όπως η επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας, επίταξη των τεστ και νέοι μοριακοί αναλυτές στα Γιάννενα για να μη καθυστερεί η διάγνωση, μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, να μη γίνει το δημόσιο σύστημα Υγείας, σύστημα μιας νόσου και να ανακληθεί η απόφαση για μείωση των τακτικών χειρουργείων κατά 80% κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back