Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χρυσό» στις εξαγωγές για τη «Δωδώνη»

Εικόνα του άρθρου «Χρυσό» στις εξαγωγές για τη «Δωδώνη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/11/2019, 14:37
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορυφαία εξαγωγική εταιρία αναδείχθηκε η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» στα Greek Exports Awards 2019, τα οποία διοργανώθηκαν για 8η συνεχόμενη χρονιά από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Ethos Awards, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό Χρήμα. 

Οι νικητές (δείτε όλους τους νικητές εδώ) αναδείχθηκαν μέσα από παράλληλη ψηφοφορία κριτικής επιτροπής και κοινού. «Η ενίσχυση της εξωστρέφειας αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης. Η Ελλάδα αποτελεί πλέον έναν επενδυτικό προορισμό, χάρη στο περιβάλλον σταθερότητας που έχει εμπεδώσει η νέα κυβέρνηση» ανέφερε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης.

Σημείωσε δε, ότι στόχο αποτελεί το «άνοιγμα» των αγορών του κόσμου στις ελληνικές επιχειρήσεις, η διεύρυνση των μεριδίων στην διεθνή αγορά, όπως και η δημιουργία κόμβου δικτύωσης και ενημέρωσης, που θα προβάλλει και θα δικτυώνει στο εξωτερικό την ελληνική επιχειρηματικότητα. Τα επόμενα βήματα αφορούν στην ενσωμάτωση όλων των εξαγωγικών φορέων και στην προώθηση του πρότζεκτ «Repositioning Greece».

Ο Δημήτριος Χαλεπίδης, πρόεδρος ΕΝΔΥ ΟΕΥ, είπε από την πλευρά του: «Κοινό στόχο αποτελεί η περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών, με τη δημιουργία ολοκληρωμένου θεσμικού εξαγωγικού πλαισίου, την ενίσχυση του δυναμικού των ΟΕΥ και την διάθεση επαρκών δημοσιονομικών πόρων». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλεπίδης: «Κάθε ευρώ που επενδύεται στις εξαγωγές, επιστρέφει στο πολλαπλάσιο».


Στη φωτογραφία: O Βασίλης Βροχίδης, Exports Director της Γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», παραλαμβάνει από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη το Gold Βραβείο στην κατηγορία Top Greek Export Company 2019



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back