Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 19-04-2019, 15:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νέο φωτισμό με λαμπτήρες LED απέκτησε το Σπήλαιο Περάματος. Πέραν της εξοικονόμησης πόρων, το σπήλαιο έγινε… χρωματιστό.

«Η εικόνα του Σπηλαίου Περάματος άλλαξε. Μπορούμε να πούμε ότι είναι πλέον μαγική. Κι όλα αυτά οφείλονται στην ολοκλήρωση του έργου για την αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους, τεχνολογίας LED. Μια εξαιρετική δουλειά που σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και ολοκληρώθηκε άρτια. Είναι ένα ακόμα έργο βασισμένο στη φιλοσοφία μας. Άλλωστε το μέλλον συμβαίνει τώρα στα Γιάννενα, βαδίζοντας οργανωμένα, μεθοδικά και μελετημένα», σημείωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Σπήλαιο.  

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος, Νίκος Σαρακατσάνος, μίλησε για «μεγάλη μέρα για το Πέραμα» ενώ αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη. Ο αντιπρόεδρος του Σπηλαίου, Κώστας Γκόγκος, έκανε λόγο για μια σημαντική αναβάθμιση στις υποδομές ενός διεθνούς αναγνωρισμένου μνημείου.

«Η ολοκλήρωση του έργου μας φέρνει μπροστά σε ένα καινούργιο Σπήλαιο όπου αναδεικνύεται το πλήθος των σταλακτιτών του αλλά και των χρωμάτων του. Τα τελευταία χρόνια το Σπήλαιο Περάματος έχει αλλάξει εικόνα με παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις του και πλέον και στον φωτισμό του. Έχοντας επισκεφτεί πολλά σπήλαια σε Ελλάδα και εξωτερικό μπορώ να πω ότι το Σπήλαιο Περάματος είναι μοναδικό και με τη νέα αυτή παρέμβαση μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο τουριστικό ρεύμα που θα ωφελήσει όλη την περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Γκόγκος.

Το έργο της αντικατάστασης του φωτισμού έγινε με ιδίους πόρους του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα