Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Προς κλείσιμο το τμήμα της Ηγουμενίτσας

Εικόνα του άρθρου Προς κλείσιμο το τμήμα της Ηγουμενίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/11/2019, 18:58
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν ήταν ποτέ ένθερμο για άλλη μια μετατροπή τίτλου-αντικειμένου σπουδών ώστε να υπάρξει το τμήμα της Ηγουμενίτσας, το οποίο υποβαθμίζεται διαχρονικά και πέφτει θύμα πολιτικών σκοπιμοτήτων και αντιακαδημαϊκών πρακτικών.

Η σύγκλητος είχε περιθώριο να αποφασίσει μέχρι τον προσεχή Απρίλιο. Το Υπουργείο Παιδείας έκανε όμως την αρχή με την απόφαση για την παραπομπή  στην ΑΔΙΠ και η σύγκλητος του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε ότι το κόστος είναι μεγάλο, το  προσωπικό λίγο και ότι δεν θα υποβάλλει μελέτη σκοπιμότητας στην ΑΔΙΠ. Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι το τμήμα δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, κάτι που αναφέρεται και στη σχετική απόφαση.

Στην απόφασή της η σύγκλητος προτείνει εναλλακτικές λύσεις: Τη μετεγγραφή όλων των φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, που έχουν ενταχθεί στο τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, σε συναφή τμήματα άλλων ΑΕΙ της χώρας ή τη συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος Διοίκησης και Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών του, με τη συγκρότηση προσωρινής Γ.Σ., υπό την ευθύνη της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αντίθετα, τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας των τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών στα Γιάννενα Ιωάννινα και Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής στην Άρτα.

Για τα δύο τμήματα, θα υποβάλει μελέτη σκοπιμότητας και πρόγραμμα σπουδών για αξιολόγηση από την ΑΔΙΠ. «Τα τμήματα αυτά θα ενεργοποιηθούν ακαδημαϊκά, όταν η Σύγκλητος θεωρήσει ότι συντρέχουν οι κατάλληλες εκπαιδευτικές και ακαδημαϊκές συνθήκες» σημειώνει η απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back