ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χριστουγεννιάτικο βοήθημα στους εργαζόμενους της Spider

Εικόνα του άρθρου Χριστουγεννιάτικο βοήθημα στους εργαζόμενους της Spider
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2016, 11:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την απόφαση να στηρίξει για τις γιορτές τους εργαζόμενους της φαλιρισμένης Spider πήρε το περιφερειακό συμβούλιο χτες. «Αποφασίσαμε, γι αυτές τις μέρες να δώσουμε τη στήριξή μας γι αυτές τις μέρες στο μέτρο του δυνατού. Θα στείλουμε ξανά επιστολή στο υπουργείο για να ληφθεί μέριμνα. Αυτά έχω να σας πω» ήταν τα λόγια του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη.

Η νέα εξέλιξη είναι ότι υπάρχει μια ροή ρευστού από τα ενοίκια της πολυκατοικίας της Κοραή, τα οποία δεν «κόβει» η τράπεζα. Ωστόσο, πρόκειται για ένα μικρό έσοδο και «παράλληλο» στα της εταιρίας, που δεν καλύπτει εξ ολοκλήρου τις οφειλές της προς τους εργαζόμενους.

Ιδού τι είπανε οι παρατάξεις:

Β. Τσίκαρης (Ήπειρος της ανατροπής): Η θέση μας είναι ότι η περιφερειακή αρχή θα πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο.

Γ. Ζάψας (Συμμαχία Ηπειρωτών): Τι κάνεις άμεσα είναι το ζήτημα.  Τα άλλα είναι μακροπρόθεσμα, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις.

Ο. Τσουμάνη (Λ. Συσπείρωση): Συμφωνούμε για στήριξη.  Φαίνεται ότι όταν υπάρχει βούληση μπορείτε να πάρετε μέτρα.

Ν. Ζήκος (ΑΡΠΗ): Πώς κοιμάστε αλήθεια; Εδώ, μετά τη Spider κλείνει και η Μεταλλουργική. Πρέπει να έρθει συνολικά θέμα για τη βιομηχανία.

Οι εργαζόμενοι είναι στα πρόθυρα αποφάσεων (ήδη, κάποιοι διερευνούν ή έχουν ήδη αποφασίσει να φύγουν για το εξωτερικό και ειδικά για τη Γερμανία.

Από την άλλη, η κυβέρνηση μια που είπε και μια που ξέχασε την εξαγγελία για τις 160 περίπου επιχειρήσεις που θα «επανεκκινήσουν», στις οποίες υποτίθεται ότι περιλαμβάνεται και η Spider. Επιπλέον, οι συζητήσεις στο υπουργείο δεν έχουν βγάλει κάτι καινούργιο, με την τελευταία φορά να μη βρίσκεται κοινό σημείο, ειδικά μεταξύ Περιφέρειας και Τράπεζας Πειραιώς…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back