dodoni back
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κασκαβάλι: 20 πιάτα και ένα μεταπτυχιακό

Εικόνα του άρθρου Κασκαβάλι: 20 πιάτα και ένα μεταπτυχιακό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2024, 21:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το κασκαβάλι Πίνδου έγινε και μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία, η οποία δημοσιεύτηκε και σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό (https://doi.org/10.3390/dairy5040053).

Μια εργασία που προέκυψε μέσα το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο πλαίσιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Ηπείρου και του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ιωαννίνων για την προώθηση και προβολή του συγκεκριμένου τυριού. Στο όλο πρότζεκτ υπήρχε και υποστήριξη από γαλακτοβιομηχανία.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, πριν από έναν χρόνο το κασκαβάλι μπήκε σε10 εστιατόρια της πόλης των Ιωαννίνων, με 20 συνολικά πιάτα να δημιουργούνται.

Η μελέτη βασίστηκε σε ερωτηματολόγιο για τα κριτήρια εισαγωγής και χρήσης του τυριού από τους ειδικούς στα πιάτα τόσο από την άποψη πρακτικών ποιοτικών χαρακτηριστικών όσο και από οργανοληπτικής πλευράς.

Για το όλο εγχείρημα και τη μελέτη θα δοθεί αύριο συνέντευξη Τύπου από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, ο οποίος επί χρόνια προσπαθεί να προωθήσει το κασκαβάλι, τον αντιδήμαρχο Ιωαννίνων (και πρώην πρόεδρο του Σωματείου Καφέ-Μπαρ και Εστιατορίων) Χρήστο Τάτση και τον αναπληρωτή καθηγητή Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δημήτρη Σκάλκο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ