ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναγιώτης Χριστοβασίλης: Συστράτευση, τέλος στα σενάρια, ανάληψη ευθυνών

Εικόνα του άρθρου Παναγιώτης Χριστοβασίλης: Συστράτευση, τέλος στα σενάρια, ανάληψη ευθυνών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2024, 16:38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης, πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, έχει ένα ορατό χαρακτηριστικό: δεν μοιάζει καθόλου με το μέσο πρότυπο «πρόεδρος ελληνικής ΠΑΕ». Αντίθετα, είναι ένας χαμηλών τόνων, «κανονικός άνθρωπος».

Σε αυτούς τους τόνους και ύφος, ο κ. Χριστοβασίλης μίλησε σήμερα σε μια συνέντευξη Τύπου που ίσως έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό, αλλά η ποδοσφαιρική κατάσταση της ΠΑΕ πλέον, το επέβαλε.

Είπε κατά βάση τρία πράγματα:

  • Ότι έχουν γίνει λάθη, των οποίων την ευθύνη αναλαμβάνει προσωπικά
  • Ότι ζητάει «συστράτευση» παικτών, οπαδών, φορέων της πόλης για να μείνει η ομάδα στη σούπερ λίγκα
  • Ότι είτε στην πρώτη κατηγορία, είτε στην δεύτερη, η οικογένεια Χριστοβασίλη θα είναι παρούσα στον ΠΑΣ και ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση για πώληση της ομάδας.

Στο ίδιο κλίμα, παρενέβη και το ποδοσφαιρικό τμήμα, με τους αρχηγούς του ΠΑΣ παρόντες και τον Ροδρίγκο Εραμούσπε να λέει μεταξύ άλλων ότι «είμαστε όλοι μαζί υπεύθυνοι, όχι ένας μόνο, όλοι». Πρόσθεσε ότι «το πιο σημαντικό είναι τα έξι παιχνίδια που απομένουν» και έκανε κάλεσμα «να τα παίξουμε όλοι μαζί», θυμίζοντας ότι «όταν παίζουμε στους ‘Ζωσιμάδες’ είμαστε 12, όχι 11», καλώντας τους οπαδούς να στηρίξουν την ομάδα.

Ο κ. Χριστοβασίλης τόνισε σε κάθε αποστροφή της τοποθέτησής του ότι το σημαντικότερο, είναι η σωτηρία. «Θα κάνω τα πάντα για να βγάλω την ομάδα από τη δύσκολη θέση» και πως «εύκολη λύση είναι η απεμπλοκή και η αποχώρηση. Στα δύσκολα όμως δεν κρυβόμαστε, είμαστε εδώ για να παλέψουμε μέχρι τέλος».

Αρκετές φορές αναφέρθηκε στον πατέρα του, που χάθηκε πέρυσι το καλοκαίρι και το πώς τους ανακοίνωσε ότι θέλει να ασχοληθεί με τον ΠΑΣ, αλλά και το τι έκανε για την ομάδα. Ο κ. Χριστοβασίλης είπε ότι τα σχέδια του πατέρα του υπάρχουν ενεργά ακόμα, αλλά χρειάζεται χρόνος.

«Υπάρχει αυτό το ειδικό βάρος και η πίεση να αποδείξεις ότι θα φανείς αντάξιος του έργου που παραλαμβάνεις. Ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος που του αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό που έχει σημασία είναι οι πράξεις. Αν είχα έστω και την παραμικρή αμφιβολία για το μέλλον και την παρουσία μου στην ομάδα δεν θα έμπαινα καν σε αυτή την διαδικασία», είπε μεταξύ άλλων.

Μίλησε ακόμα για τη (νέα) αποχώρηση Νιαρχάκου, λέγοντας ότι ήταν κοινή συναινέσει, καθώς ο κ. Νιαρχάκος επέστρεψε μεν μετά το θάνατο του Γιώργου Χριστοβασίλη, ως έμπειρος, για να βοηθήσει, αλλά συγκέντρωσε και πολλά πυρά που τον έφεραν σε άβολη θέση.

Για τις επιλογές έμψυχου δυναμικού, του καλοκαιριού και τις πρόσφατες, είπε ότι εξαρτώνται πάντα από τον σχεδιασμό του προπονητή. Υπερασπίστηκε την πολιτική στήριξης στους προπονητές και τους παίκτες, παραδεχόμενος ότι επιλογές «δεν βγήκανε», πρόσθεσε όμως ότι υπάρχει και το θέμα της ψυχολογίας.

Για τα οικονομικά της ΠΑΕ, είπε ότι όλες οι υποχρεώσεις είναι ρυθμισμένες.

Πρόσθεσε εν τέλει ότι «δεν αισθάνομαι τον ΠΑΣ ως επιχείρηση, αλλά ως κομμάτι μου».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back