Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 8-08-2016, 21:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τον Γεώργιο Σιμιτζή,  λογοτέχνη, ποιητή και λαογράφο με καταγωγή από τη  Γρανίτσα θα βραβεύσει στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων «Χρηστοβασίλεια 2016» ο Δήμος Ζίτσας το βράδυ της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2016.

Το πρόγραμμα που ξεκινά στις 8.00 το βράδυ περιλαμβάνει, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Χρηστοβασίλη, χαιρετισμό από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, ενώ για τη ζωή και το έργο του λογοτέχνη, δημοσιογράφου και αγωνιστή πολιτικού Χρήστου Χρηστοβασίλη θα μιλήσει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού και Παιδείας, Στέφανος Μιχάλης. 

Η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στη θέση «Αγνάντια» του οικισμού Σούλι Χρηστοβασίλη, στο Σουλόπουλο.

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Χρήστο Χρηστοβασίλη εντάσσονται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ζίτσας και πραγματοποιούνται  κάθε χρόνο στην γενέτειρα του Χρηστοβασίλη, το Σουλόπουλο (Σούλι Χρηστοβασίλη), σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, την Τοπική Κοινότητα Σουλόπουλου και την Αδελφότητα Αποδήμων Σουλόπουλου. 

Pindos 60 xronia
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
PLayschool πισω