Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια τιμητική βραδιά για τον Γιώργο Σιμιτζή

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/08/2016, 15:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια βραδιά με ποίηση και στοχασμούς, που στους μεγαλύτερους ξύπνησαν μνήμες παιδικών χρόνων, χάρισε ο λογοτέχνης, ποιητής και λαογράφος Γιώργος Σιμιτζής σε όσους παραβρέθηκαν στην τελετή βράβευσής του η οποία έγινε στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων «Χρηστοβασίλεια 2016» το βράδυ της Τετάρτης.

Τα «Χρηστοβασίλεια» οργανώνονται κάθε χρόνο στη γενέτειρα του Χρηστοβασίλη, το Σουλόπουλο, από τον δήμο Ζίτσας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, την Τοπική Κοινότητα Σουλόπουλου και την Αδελφότητα Αποδήμων Σουλόπουλου, στη μνήμη του λογοτέχνη, δημοσιογράφου και πολιτικού Χρήστου Χρηστοβασίλη, και περιλαμβάνουν τη βράβευση ενός δημότη που έχει διακριθεί στον τομέα των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Στο τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, τον Γιώργο Σιμιτζή, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος. «Είναι από τους ανθρώπους που έδωσαν και έχουν να δώσουν πολλά σε όλους μας τόσο με το συγγραφικό και λογοτεχνικό του έργο αλλά πολύ δε περισσότερο με τη στάση ζωής του όλα αυτά τα χρόνια. Στη σημερινή κοινωνία του οικονομικού αδυσώπητου ανταγωνισμού και της καταναλωτικής απληστίας δεν ευνοείται η εμφάνιση τέτοιων ανθρώπων σαν το Γιώργο Σιμιτζή...» τόνισε μεταξύ άλλων. «Ένα αλάθητο χρονογύρισμα στις αληθινότροπες συγκινήσεις», χαρακτήρισε την εκδήλωση ο κ. Σιμιτζής, ο οποίος παρουσίασε αποσπάσματα έργων του.ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3