ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χρηματοδότηση για τα διετή κέντρα σπουδών

Εικόνα του άρθρου Χρηματοδότηση για τα διετή κέντρα σπουδών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2019, 10:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το σχέδιο να λειτουργήσουν τα διετή προγράμματα σπουδών στα πανεπιστήμια της χώρας από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, φαίνεται ότι έχει βάλει σε εφαρμογή το Υπουργείο Παιδείας.

Σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη βδομάδα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ηλίας Γεωργαντάς συζήτησε με πρυτανικές αρχές το θέμα και τους ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει τα διετή προγράμματα σπουδών.

Επίσης προέτρεψε όσα ιδρύματα δεν έχουν ιδρύσει ακόμη Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, να το πράξουν άμεσα, για να μπορέσει το Υπουργείο να προϋπολογίσει το ποσό της χρηματοδότησης των διετών προγραμμάτων.

«Βούληση του υπουργείου είναι το Σεπτέμβριο του 2019 να ξεκινήσει η λειτουργία ενός σημαντικού αριθμού διετών προγραμμάτων σπουδών στα Ιδρύματα, γεγονός το οποίο εδράζεται στο μεγάλο ενδιαφέρον των Ιδρυμάτων και την ωριμότητα πολλών προτάσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Πριν από ένα μήνα, η υφυπουργός Μερόπη Τζούφη είχε συζητήσει το θέμα σε συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Στα Γιάννενα, το πιθανότερο σενάριο «φτιάχνει» τρία κέντρα, ένα που θα αφορά τη γαλακτοκομία και θα γίνει σε συνεργασία με τη Γαλακτοκομική σχολή και το δεύτερο, τις ιχθυοκαλλιέργειες και τέλος, ίσως ένα πρόγραμμα σχετικό με την αργυροτεχνία. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back