ΗΠΕΙΡΟΣ

Χρ. Τσιρογιάννης: «Ένα απαραίτητο πρώτο βήμα»

Εικόνα του άρθρου Χρ. Τσιρογιάννης: «Ένα απαραίτητο πρώτο βήμα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/08/2020, 18:02
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τους τελευταίους μήνες, ο Δήμος Αρταίων διεκδίκησε με ένταση τη δημιουργία Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου στην Άρτα, το οποίο προβλέπεται στον Ν. 4559/2018 που αφορά τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου. Το κίνητρο για την κινητοποίηση του Δήμου το έδωσε η… Περιφέρεια Ηπείρου, όταν η τελευταία πήρε απόφαση, σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, να ιδρύσει πάρκο αγροτικής καινοτομίας στον Κατσικά Ιωανίνων.

Την κίνηση αυτή της περιφερειακής αρχής Ηπείρου, η δημοτική αρχή την αντιμετώπισε ως ανταγωνιστική του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου και της Γεωπονικής Σχολής. Και ξεκίνησε αμέσως έναν αγώνα για να δημιουργήσει ένα «μέτωπο» διεκδίκησης. Το «μέτωπο» αυτό κατέληξε στην απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής με σκοπό τη δημιουργία του πάρκου στην Άρτα. Η Σύγκλητος έλαβε την απόφαση αυτή σε χτεσινή της συνεδρίαση, στην οποία παρέστη και ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης.

Σε σημερινή γραπτή δήλωσή του, ο κ. Τσιρογιάννης αναφέρει:  «Δυστυχώς ή ευτυχώς στην Άρτα καλούμαστε να δίνουμε μάχες για τα αυτονόητα. Όπως δώσαμε μάχες για τη μην μεταφορά μεταναστών στην πόλη μας χωρίς να έχει υπάρξει αμφίδρομος διάλογος, όπως δίνουμε μάχες για τον ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, έτσι συνέβη και για την ίδρυση του Αγροδιατροφικού Πάρκου στους Κωστακιούς».

Για την εξέλιξη με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αναφέρει ότι αν η απόφαση της Συγκλήτου ήταν αρνητική, «το εγχείρημα του Αγροδιατροφικού Πάρκου θα ναυαγούσε οριστικά» και εκτιμά ότι πρόκειται για ένα απαραίτητο πρώτο βήμα, ευχαριστώντας όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια «χωρίς να επιδίδονται σε κομματικούς διαξιφισμούς ή βολικές αυτοεξαιρέσεις».

Δήλωση έκανε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος, ο οποίος, αφού χαιρετίζει την απόφαση της Συγκλήτου, υπογραμμίζει ότι «χρειάζονται ακόμα πολλά να γίνουν για την ολοκλήρωσή του και το Επιμελητήριο θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση της  λειτουργίας του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού  Πάρκου Ηπείρου».

Την απόφαση της Συγκλήτου χαιρέτισε με ανακοίνωσή της και η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, η οποία άσκησε παράλληλα κριτική στον αρτινό βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Στύλιο για τη στάση που κράτησε επί του θέματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back