Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 2-04-2017, 10:08
ΕΛΛΑΔΑ

Το Πάσχα «θα πάμε σε όλη την Ελλάδα με νέους αυτοκινητοδρόμους, με λειτουργικά ολοκληρωμένους αυτοκινητοδρόμους. Είμαστε σε πάρα πολλές περιπτώσεις μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που έχουμε δώσει στα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπή», λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γ. Ψύλλια αν θα κάνουμε τελικά Πάσχα στα χωριά μας με νέους αυτοκινητόδρομους και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των εγκαινίων, ο Χρ. Σπίρτζης απαντά: 

Θα πάμε σε όλη την Ελλάδα με νέους αυτοκινητοδρόμους, με λειτουργικά ολοκληρωμένους αυτοκινητοδρόμους. Είμαστε σε πάρα πολλές περιπτώσεις μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που έχουμε δώσει στα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τμήματα των δρόμων που ήταν να παραδοθούν τον Αύγουστο θα παραδοθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα. 

Ο πρωθυπουργός στις 6 Απριλίου, παρουσία και της επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Κρέτσου, θα παραδώσει στον ελληνικό λαό ολοκληρωμένο το έργο του «πέταλου του Μαλιακού», των μεγάλων σηράγγων στα Τέμπη και στον Πλαταμώνα. Άρα, επιτέλους μετά από πολλές δεκαετίες θα έχουμε ολοκληρωμένα τα Τέμπη, ολοκληρωμένη την Εθνική Οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης. 

Τη Μεγάλη Εβδομάδα, τη Μεγάλη Πέμπτη πιο συγκεκριμένα, θα παραδοθεί στον ελληνικό λαό ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου- Πατρών. Σε αυτόν τον αυτοκινητόδρομο, ένα σημείο που ήταν να παραδοθεί το καλοκαίρι, θα ολοκληρωθεί τώρα. 

Συνολικά, από τα εκατοντάδες χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου, σε τρία σημεία θα έχουμε κάποιες μη ολοκληρωμένες εργασίες, γιατί τα έργα του σιδηροδρόμου προβλέπεται να τελειώσουν τέλη Μαΐου. 

Επομένως το σύνολο των έργων των αυτοκινητοδρόμων θα τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι και ταυτόχρονα θα δοθούν στην κυκλοφορία τμήματα της Ιονίας Οδού που είναι έτοιμα. 

Επίσης: προσπαθούμε να δοθεί σε χρήση η μεγάλη σήραγγα της Κλόκοβας που ήταν να αποδοθεί τον Αύγουστο. 

Το σύνολο του έργου θα παραδοθεί την τελευταία βδομάδα πριν την Πρωτομαγιά, με εξαίρεση δύο σημεία που και αυτά είναι προγραμματισμένα, χρονικά, να παραδοθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Πιστεύω ότι η υπερπροσπάθεια που έγινε από όλους τους συντελεστές των έργων έχει αποδώσει. Αυτό έχει δημιουργήσει και μια ευφορία στα ευρωπαϊκά όργανα. Κανείς δεν περίμενε ότι η χώρα θα ήταν συνεπής στα χρονοδιαγράμματα και στην υλοποίηση των έργων γιατί υπήρχε το κακό προηγούμενο του παρελθόντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα