ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

«Χιόνια» στο σήμα, με ευχαριστίες και καταγγελίες

Εικόνα του άρθρου «Χιόνια» στο σήμα, με ευχαριστίες και καταγγελίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/08/2020, 17:54
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το θέμα της απώλειας τηλεοπτικού σήματος σε απομακρυσμένες περιοχές, ειδικά στο νομό Ιωαννίνων, προκλήθηκε από την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου να κλείσει την ΕΡΤ και κατ’ επέκταση, την άρνηση της Digea να αναλάβει όλους τους σταθμούς μετάδοσης, κατά τη μετάβαση στο ψηφιακό σήμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα με voucher για αγορά εξοπλισμού εναλλακτικής λήψης, όχι με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς το επίγειο σύστημα αναμετάδοσης, στην Ελλάδα του κάκιστου και ακριβού ίντερνετ, παραμένει σχεδόν αναντικατάστατο.

Το θέμα ξανάφερε προ ημερών στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς, ευχαριστώντας τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη για την απάντησή του στο αίτημα.

Η απάντηση του κ. Πιερρακάκη ωστόσο, ήταν ότι θα ανανεωθεί η σύμβαση με εξωτερικό σύμβουλο για το έργο, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, αν για παράδειγμα είχε ανταπόκριση και εφαρμόστηκε το σχέδιο του voucher ή αν η Digea θα υποχρεωθεί να δώσει σήμα και στις περιοχές που δεν έχουν.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ κατήγγειλε την κυβέρνηση, με αφορμή την απάντηση του κ. Πιερρακάκη. «Το μείζον ζήτημα του τηλεοπτικού αποκλεισμού χιλιάδων συμπολιτών μας απο την ενημέρωση και την ψυχαγωγία που έχουν την ‘ατυχία’ να ζούν σε περιοχές χωρίς εμπορικό ή και πολιτικό για μερικούς …ενδιαφέρον, κατά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη θα λυθεί με την ‘ανανέωση της σύμβασης με ειδικευμένο εξωτερικό σύμβουλο’ κι όχι με την ανέξοδη για το κράτος και τον Έλληνα φορολογούμενο αξιοποίηση της ΕΡΤ που σαν δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι και πάροχος δικτύου».

Στον αντίποδα, η δημοτική αρχή της Κόνιτσας έσπευσε να ευχαριστήσει τον κ. Αμυρά για την παρέμβασή του και να τονίσει ότι «παρακολουθεί στενά το ζήτημα της τηλεοπτικής κάλυψης στα χωριά του Δήμου μας και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς».

Με αυτά και με αυτά όμως, φτάσαμε, έξι χρόνια μετά από μια κακή κυβερνητική απόφαση και ενώ η νέα τηλεοπτική εποχή είναι σε εξέλιξη και στην Ελλάδα, ολόκληρες περιοχές να μην έχουν σήμα…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back