Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά τους Ασπραγγέλους, το τηλεοπτικό... χάος

Εικόνα του άρθρου Μετά τους Ασπραγγέλους, το τηλεοπτικό... χάος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2017, 00:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δυόμισι χρόνια μετά τη μετάβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, μέσω της Digea, το Ζαγόρι δεν έχει πλήρη ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη. Ο δήμος Ζαγορίου προβαίνει για μια ακόμη φορά σε διαμαρτυρία προς τους υπουργούς και προειδοποιεί παράλληλα με άσκηση κάθε νόμιμου μέσου.

Ο μοναδικός σταθμός εκπομπής ψηφιακού σήματος, εντός των ορίων του Δήμου, είναι εγκατεστημένος στους Ασπραγγέλους και, όπως είναι φυσικό, δεν καλύπτει την τεράστια έκτασή του και τους 45 οικισμούς.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Βασίλη Σπύρου, αφορά κυρίως τη Δημοτική Ενότητα Τύμφης, αλλά και πολλές Τοπικές Κοινότητες του Ανατολικού και Κεντρικού Ζαγορίου, καθώς και το Πάπιγκο.

«Πλην ορισμένων χωριών που καλύπτονται από την Digea, πολλά άλλα εξυπηρετούνται μέσω των δημοτικών αναμεταδοτών αναλογικού σήματος, το οποίο παραλαμβάνουν από δορυφόρο, ενώ τα κανάλια της ΕΡΤ εξακολουθούν να εκπέμπουν με τον παλιό τρόπο, εκτός της ψηφιακής πλατφόρμας της Digea. Ουσιαστικά, οι κάτοικοι και επισκέπτες στο Δήμο Ζαγορίου ‘βλέπουν’ τηλεόραση με τρεις τρόπους και όσοι είναι πελάτες στα συνδρομητικά κανάλια, με έναν τέταρτο τρόπο» σημειώνεται.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο δήμος Ζαγορίου είχε παραχωρήσει δωρεάν στην «Digea-Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.» τις εγκαταστάσεις στους Ασπραγγέλους, για δημιουργία κέντρου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής , με τον όρο της πλήρους τηλεοπτικής κάλυψης του Ζαγορίου. «Στις συνεχείς οχλήσεις και διαμαρτυρίες από πλευράς Δήμου η Digea δηλώνει αναρμόδια και μάλιστα υποστηρίζει ότι δεν ανέλαβε καμιά δέσμευση-υποχρέωση για πλήρη κάλυψη όλου του Δήμου. Παραπέμπει στο αρμόδιο Υπουργείο και την Περιφέρεια και ουσιαστικά καθιστά υπεύθυνο το Δήμο για να δώσει λύση, αλλά ούτε σχετικά κονδύλια έχουν διατεθεί μέχρι τώρα στους ΟΤΑ και επιπλέον δεν νομιμοποιείται οποιαδήποτε δαπάνη για τέτοια παρέμβαση από τους Δήμους» υπογραμμίζει ο Δήμος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back