ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χαμόγελα για το Παράρτημα της ΕΕΤΑΑ

Εικόνα του άρθρου Χαμόγελα για το Παράρτημα της ΕΕΤΑΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/01/2020, 14:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), την ενίσχυση της οποίας επιδιώκει το υπουργείο Εσωτερικών, είναι ένας θεσμοθετημένος τεχνικός και επιστημονικός σύμβουλος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα τελευταία χρόνια, η παρουσία της είναι πιο έντονη καθώς λειτουργεί ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης για προγράμματα ΕΣΠΑ (όπως είναι τα voucher για τους παιδικούς σταθμούς).

Σήμερα, στο γραφείο του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ έγινε σύσκεψη με τον πρόεδρο και στελέχη της ΕΕΤΑΑ, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ είναι ο Ηλίας Γιάτσιος, δικηγόρος, στενός συνεργάτης του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου και Γιαννιώτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, ο κ. Γιάτσιος έκανε γνωστό ότι η Εταιρεία σχεδιάζει την άμεση λειτουργία παραρτήματος στα Γιάννενα. «Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει μία μόνιμη δομή για την υποστήριξη των Δήμων, κυρίως την τεχνική, όπου διαπιστώνονται και τα περισσότερα προβλήματα» αναφέρεται.

Ο δήμαρχος κ. Ελισάφ υπογράμμισε ότι «η ενίσχυση της παρουσίας της Εταιρείας στην περιοχή και η ενδυνάμωση της συνεργασίας της με τους Δήμους αποτελεί μία καλή αφετηρία για να αντιμετωπιστούν ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση». Έκανε δε αναφορά στην ανάγκη συνεχούς επιμόρφωσης όχι μόνο του πολιτικού προσωπικού αλλά και των στελεχών του υπηρεσιακού μηχανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back