πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Χαμηλές πτήσεις» σε ορεινούς προορισμούς των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Χαμηλές πτήσεις» σε ορεινούς προορισμούς των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2024, 15:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ένωση Ξενοδόχων ν. Ιωαννίνων ζητάει στήριξη από τον ΕΟΤ, γιατί, όπως τονίζει, οι πληρότητες στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων (που αποτελούν και τις πιο δημοφιλείς περιοχές-Ζαγόρι, Μέτσοβο, Τζουμέρκα, Κόνιτσα, Πωγώνι, Ζίτσα), οι πληρότητες είναι πολύ χαμηλές και ο κύκλος εργασιών έχει μειωθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία, το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, η οποία προστίθεται στο «καμπανάκι» που έχει κρούσει ο κλάδος για μείωση της κίνησης στην περιοχή, οι επισκέπτες-τριες από Ισραήλ και κεντρική Ευρώπη δεν έρχονται με τους ίδιους ρυθμούς.

Οι Έλληνες επισκέπτες έχουν μειωθεί επίσης, καθότι η ακρίβεια μαστίζει τα οικογενειακά εισοδήματα και οι διακοπές γίνονται «είδος πολυτελείας». Οι δε κυβερνητικές παρεμβάσεις είναι ωχρές, άτολμες και προσανατολισμένες πάντα στη φροντίδα και προστασία των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.

Οι ξενοδόχοι αναφέρουν ότι ακόμα και το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» καθυστέρησε πάρα πολύ να ξεκινήσει, «με αποτέλεσμα οι περισσότεροι δικαιούχοι να χρησιμοποιούν τα vouchers για παραθαλάσσιους προορισμούς και στην ενδοχώρα να κατευθύνεται μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός αυτών».

Ζητάνε από την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και το νέο γενικό γραμματέα του ΕΟΤ (μιας και ο κ. Φραγκάκης παραιτήθηκε), νέα διαφημιστική καμπάνια προβολής ορεινών προορισμών για την επόμενη σεζόν, συμμετοχή των ορεινών προορισμών σε εκθέσεις του εξωτερικού, διοργάνωση fam trips, ένταξη προορισμών-αεροδρομίου στα προγράμματα διαφήμισης, δημιουργία branding «Mainland Greece» και δρομολόγηση προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» μόνο για ορεινούς προορισμούς, τη χειμερινή περίοδο.

Οι ξενοδόχοι τονίζουν ότι η κατάσταση «είναι άκρως ανησυχητική» και ότι οι τιμές έχουν μειωθεί πολύ, ενώ καταλύματα κλείνουν.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3