ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έκτακτο δελτίο με χιονοπτώσεις

Εικόνα του άρθρου Έκτακτο δελτίο με χιονοπτώσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2018, 15:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι χιονοπτώσεις, που σημειώθηκαν στα ορεινά της Ηπείρου θα συνεχισθούν μέχρι και την Κυριακή, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αναλυτικότερα για σήμερα Παρασκευή χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας που κατά τόπους θα ενταθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Στερεάς (1.000-1.200 μέτρα στα βόρεια και 1.200-1.500 μέτρα στα νότια).

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Πελοπόννησο και από το απόγευμα στα υπόλοιπα τμήματά της. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στην Κρήτη.

Για αύριο Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς, στα ίδια, με παραπάνω, υψόμετρα.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας προβλέπονται ισχυρές βροχές, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι θυελλώδεις, ανατολικών διευθύνσεων 7-8 μποφόρ και στο Ιόνιο από αργά το απόγευμα θα φθάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Ίδιο σκηνικό καιρού και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας και από το βράδυ στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να επηρεάσουν, μεταξύ άλλων και τα νησιά του Ιονίου.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων θα υπάρξεις από τις βραδινές ώρες της Κυριακής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back