Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χάλκινο για τον Γ. Τζαχρήστα στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Εικόνα του άρθρου Χάλκινο για τον Γ. Τζαχρήστα στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/07/2022, 00:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Άλλη μια σημαντική μαθηματική διάκριση για τον γιαννιώτη μαθητή Γιώργο Τζαχρήστα. Ο Γιώργος Τζαχρήστας είναι ένας από τους πέντε μαθητές της Ελλάδας που πήραν μετάλλιο στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που έγινε στο Όσλο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, «η ελληνική ομάδα πέτυχε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της σε συγκέντρωση μονάδων. Βρέθηκε μπροστά από χώρες με μεγάλη παράδοση επιτυχιών σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες σε έναν δύσκολο και απαιτητικό διήμερο διαγωνισμό. Όλοι οι μαθητές διακρίθηκαν και κατέκτησαν 2 Αργυρά μετάλλια, 3 Χάλκινα και μια Εύφημη Μνεία».

Ο μαθητής των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων Ιωαννίνων πήρε χάλκινο μετάλλιο. Αργυρό μετάλλιο πήραν ο Πρόδρομος Φωτιάδης από το Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου Δράμας και ο Παναγιώτης Λιάμπας από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Εκτός από τον Τζαχρήστα, χάλκινο πήραν ακόμη ο Ορέστης Λιγνός από τα Εκπαιδευτήρια «Ελληνική Παιδεία» και ο Εμμανουήλ Πετράκης από το 2ο Λύκειο Αγρινίου. Εύφημη μνεία δόθηκε στον μαθητή Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη.

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Άξια συγχαρητηρίων τα παιδιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back