ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ώρες ατομικής και συλλογικής ευθύνης»

Εικόνα του άρθρου «Ώρες ατομικής και συλλογικής ευθύνης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2022, 15:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Η 21η Φεβρουαρίου είναι η πιο σημαντική ώρα του τόπου μας. Είναι η γενέθλια μέρα της αυτονομίας μετά από πέντε αιώνες σκλαβιάς. Είναι η ώρα της περισυλλογής και του γόνιμου αναστοχασμού. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ζούμε σε μία δύσκολη εποχή όπου οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες κι αυτό το διαπιστώνει ο καθένας από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην ευρύτερη περιοχή. Οι επετειακές εκδηλώσεις πρέπει να αποτελέσουν ώρες περισυλλογής, ατομικής και συλλογικής ευθύνης»: Αυτή ήταν η δήλωση του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσωπεί ο βουλευτής Ιωαννίνων και υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

To μεσημέρι, οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στη Μανωλιάσα, όπου τιμήθηκαν οι πεσόντες του Ελληνικού Στρατού και εθελοντικών σωμάτων από Ελλάδα και Κύπρο, μεταξύ των οποίων και Μανιάτες. Το παρών έδωσε και αντιπροσωπεία Κρητών με παραδοσιακές στολές.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου συνεχίζονται το απόγευμα με τα εγκαίνια της έκθεσης «Επαναπατρισμός-200 χρόνια Ελληνική Τέχνη» στη Δημοτική Πινακοθήκη και με την πανηγυρική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο, στις 20:00, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην πανηγυρική εκδήλωση, θα γίνει χαιρετισμός του δημάρχου και ομιλία με τίτλο «Αντί στεφάνων…» από τον συγγραφέα Βασίλη Γκουρογιάννη, ενώ θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back