Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Χαμένος Ανθυπολοχαγός και η πανδημία…

Εικόνα του άρθρου Ο Χαμένος Ανθυπολοχαγός και η πανδημία…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/10/2020, 17:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με ένα κομμάτι από το «Άσμα ηρωικό και πένθιμο για το χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας» του Ελύτη χαιρετίζει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ τη σημερινή επέτειο:

«Τώρα χτυπάει πιο γρήγορα τ’ όνειρο μες το αίμα του κόσμου η πιο σωστή στιγμή σημαίνει Ελευθερία…», που μελοποίησε ο Νότης Μαυρουδής και ερμήνευσε η Ρενάτα Καπερνάρου.

Διαβάστε επίσης: Ο «χαμένος ανθυπολοχαγός της Αλβανίας»

Ο κ. Ελισάφ που κατέθεσε στεφάνι στην προσαρμοσμένη στις συνθήκες τελετή, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή, επιμονή και με θάρρος. Να ακολουθήσουμε τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης, της συνείδησής μας. Η τήρηση των μέτρων είναι η υποχρέωσή μας απέναντι στον εαυτό μας, τους δικούς μας, τους συμπολίτες μας, τον τόπο μας. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο, χωρίς πανικό και φόβο αλλά με επίγνωση του προβλήματος για να βγούμε γρήγορα από τα δύσκολα και περάσουμε σε μία ιδιότυπη καθημερινότητα».

O περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «με το ΟΧΙ και τον αγώνα όλου του λαού γράφτηκε μια λαμπρή σελίδα ιστορίας».

Σε άλλα μηνύματα, η παράταξη Γιάννενα τώρα αναφέρει ότι «η φετινή επέτειος βρίσκει τη χώρα μας στη δίνη μιας πανδημίας που έχει αλλάξει άρδην την καθημερινότητά μας αλλά και τον τρόπο που συνηθίζαμε να γιορτάζουμε τις Εθνικές Επετείους. Αν αναλογιστεί κανείς τις θυσίες και τις κακουχίες των προγόνων μας στα παγωμένα βουνά της Πίνδου στο δρόμο για την κατάκτηση της ελευθερίας, οι θυσίες που απαιτούνται από εμάς τους νεότερους για να προστατέψουμε την κοινωνία μας φαντάζουν σχεδόν απλοϊκές».

Επίσης, οι Ορίζοντες Ηπείρου τονίζουν ότι  «καθήκον των ταγών τόσο σε αυτοδιοικητικό όσο και εθνικό επίπεδο να διαμορφώσουν τις συνθήκες εκείνες στην υγεία και στην οικονομία που θα επιτρέψουν σε όλους τους πολίτες και ειδικότερα στους Ηπειρώτες να ξεπεράσουν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες προσωπικές, κοινωνικές και οικονομικές αυτή την πραγματικά δύσκολη κατάσταση.

Παράλληλα, φέτος, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου συμπίπτει και με μια πρωτόγνωρη έξαρση προκλητικής και επιθετικής συμπεριφοράς από την πλευρά της Τουρκίας που αμφισβητεί ανοιχτά και έμπρακτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τον εισβολέα που επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back