ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ώρα για (καινούργια) τσίπουρα

Εικόνα του άρθρου Ώρα για (καινούργια) τσίπουρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/2016, 17:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ξεκινάει η νέα περίοδος για το τσίπουρο, με την αποστακτική περίοδο να ορίζεται από 17 Οκτωβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2016. Ισχύουν τα εξής, για τους παραγωγούς: Προκειμένου να εκδοθεί άδεια απόσταξης από το Τελωνείο Ιωαννίνων απαιτείται η προσκόμιση από τους αμπελοκαλλιεργητές βεβαίωσης από την αρμόδια Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου – ΠΕ Ιωαννίνων για την ιδιότητα του παραγωγού, των αμπελώνων (συστηματικοί - κληματαριές) και την ποσότητα σταφυλιών που παρήχθησαν (από τις Δηλώσεις συγκομιδής) για όσες εκμεταλλεύσεις βρίσκονται καταχωρημένες στο Αμπελουργικό Μητρώο. Η σχετική βεβαίωση θα εκδίδεται μέχρι το πέρας της καταλυτικής ημερομηνίας (16 Δεκεμβρίου 2016) από το γραφείο 117 στην Περιφέρεια Ηπείρου για όσους παραγωγούς βρίσκονται καταχωρημένοι στη  βάση δεδομένων του Αμπελουργικού Μητρώου.

Για τους παραγωγούς που κατέχουν αμπελοκαλλιέργεια και δεν είναι καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων του Αμπελουργικού Μητρώου προκύπτει θέμα νομιμότητας, επειδή σύμφωνα με το σχετικό κανονισμό, απαγορεύεται η φύτευση νέων αμπελώνων χωρίς τη σχετική άδεια από την αρμόδια διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και επομένως η υπηρεσία μας δεν μπορεί να εκδώσει σχετική βεβαίωση.

Για τους παραγωγούς που κατέχουν αμπελοτεμάχια  μεγαλύτερα του 1 στρέμματος,  προκειμένου να εκδοθεί η σχετική βεβαίωση, απαιτείται υποχρεωτικά η ηλεκτρονική  υποβολή  δήλωσης  συγκομιδής  για  το 2016  μέσω  της  ιστοσελίδας http://e-services.minagric.gr του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.   .  

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων  (γραφείο 117) και στους Λάμπρο Στέφο, Στάθη Βαασδέκη και Ηλία Μάνη ή στο τηλέφωνο:   2651 0 87117.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back