Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Voice to Acting», σεμινάριο στη «Θεατρική Συμπαιγνία»

Εικόνα του άρθρου «Voice to Acting», σεμινάριο στη «Θεατρική Συμπαιγνία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2020, 19:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα τριήμερο σεμινάριο «Voice to Acting» με τον Κωστή Σφυρικίδη  διοργανώνει η «Θεατρική Συμπαιγνία» από 3 έως 5 Απριλίου (αρχικά είχε προγραμματιστεί για τα μέσα Μαρτίου). 

Το τριήμερο θα αφιερωθεί στη συνειδητοποίηση της λειτουργίας του σώματος, ως πεδίου και πηγής της φωνητικής εκφραστικότητας. Οι συμμετέχοντες, καλούνται να απομνημονεύσουν το ποίημα του Κ. Π. Καβάφη με τίτλο «Μισή ώρα». Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους αλλά και προχωρημένους.

Διάρκεια σεμιναρίου: 15 ώρες. Κόστος συμμετοχής: 75€ και 60€ (φοιτητικό)
Αριθμός συμμετεχόντων: 20 (θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής)
Κρατήσεις Θέσεων: 2651312830 και 6945533242
Χώρος Διεξαγωγής: Θεατρική Συμπαιγνία, Ζυγομάλλη 24

Και ένα βιογραφικό: O Kωστής Σφυρικίδης σπούδασε θέατρο στη Θεσσαλονίκη (ΚΘΒΕ, Δραματική Σχολή Ρούλας Πατεράκη) και αγωγή της φωνής στις ΗΠΑ. Είναι πιστοποιημένος δάσκαλος (Designated Teacher) του συστήματος "Freeing the Natural Voice", έχοντας εκπαιδευτεί από την εμπνεύστριά του, Κristin Linklater. Έχει πραγματοποιήσει επίσης συστηματικές σπουδές στα συστήματα Lessac και Alba Emoting, στις ΗΠΑ, ενώ έχει εκπαιδευτεί με την Patsy Rodenburg στο Royal Shakespeare του Λονδίνου.  

Από το 1994 έχει διδάξει σε Δραματικές Σχολές, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο Αθηνών, στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College), καθώς και ιδιωτικά. Αναλαμβάνει τη φωνητική προετοιμασία θεατρικών παραστάσεων, τη διδασκαλία ρόλων μεμονωμένων ηθοποιών για το θέατρο και τον κινηματογράφο, καθώς και την προετοιμασία σπουδαστών του θεάτρου. Επίσης, εργάζεται  στο χώρο της επικοινωνίας, διδάσκοντας στελέχη επιχειρήσεων, εκφωνητές, τραγουδιστές, καθηγητές και πολιτικούς. 

Είναι υπεύθυνος της Σχολής Λόγου του Ωδείου Αθηνών και εταίρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης StoryMentor που προωθεί την αφήγηση ως μέσο αυθεντικής επικοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3