ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

VitiVini LAB: Πρώτος διαγωνισμός καινοτομίας στον αμπελοοινικό τομέα

Εικόνα του άρθρου VitiVini LAB: Πρώτος διαγωνισμός καινοτομίας στον αμπελοοινικό τομέα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2018, 00:00
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον πρώτο διαγωνισμό καινοτομίας στον αμπελοοινικό τομέα στην Ελλάδα, VitiVini LAB ανακοίνωσαν η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου σε συνεργασία με την Aephoria.net με στόχο τη μεγαλύτερη διασύνδεση των οινοποιητικών επιχειρήσεων και των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με καινοτόμες πρακτικές. 

«Μέσα από αυτή τη προσπάθεια επιδιώκουμε να ενεργοποιήσουμε πάρα πολλούς, όπως παραγωγούς, επιστήμονες, εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και φορείς του κλάδου», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ Βαγγέλης Αργύρης.

Ο κλάδος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΔΟΑΟ αποτελείται από 1100 οινοποιεία ενώ υπάρχει η τάση συνεχώς να δημιουργούνται νέα. «Δεν θέλουμε αυτή η τάση να γίνει χόμπι αλλά να υπάρχει επαγγελματισμός. Θεωρούμε ότι σε μια περίοδο κρίσης ο πρωτογενής τομέας και τα προϊόντα μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο ιδρυτής της Aephoria.net, Πέτρος Κόκκαλης ανέφερε ότι στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του αμπελοοινικού τομέα, μέσω της εισαγωγής της καινοτομίας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της ψηφιοποίησης, της βιωσιμότητας, της ανθεκτικότητας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. «Απευθύνουμε πρόσκληση στο κοινό για τον διαγωνισμό και περιμένουμε τις καινοτόμες προτάσεις τους» τόνισε ο κ. Κόκκαλης.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καθώς και ομάδες αυτών, με την προϋπόθεση ότι οι συμμετέχοντες έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την πρότασή τους μέσα από την ιστοσελίδα του Διαγωνισμού www.vitivinilab.com από 15 Ιουνίου 2018 έως και 15 Οκτωβρίου 2018.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τη γραμματεία της «ΕΔΟΑΟ», στο τηλέφωνο 210 3226057 ή στο email: info@vitivinilab.com και στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.


Στη φωτογραφία o πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ Βαγγέλης Αργύρης (δεξιά) και ο ιδρυτής της Aeiphoria.net Πέτρος Κοκκαλης (αριστερά) στη σημερινή συνέντευξη τύπου της για το διαγωνισμό καινοτομίας στον αμπελοοινικό τομέα VitiViniLab,

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτοτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back