Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

VDSL στο Ζαγόρι

Εικόνα του άρθρου VDSL στο Ζαγόρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2017, 19:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση δικτύων στο Ζαγόρι και έτσι, 27 οικισμοί θα έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης VDSL, με ταχύτητες έως 50 Mbps. Το έργο rural broadband ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και έγινε με Σύμπραξη Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα.

Ο διευθυντής της ΟΤΕ RURAL NORTH  Γιώργος Σταθόπουλος, σε επιστολή του για την ολοκλήρωση του έργου, ευχαριστεί το δήμαρχο Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου για τη συνεργασία στην ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών. «Ευελπιστώ τα οφέλη του έργου να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις περιοχές του Δήμου, καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες τους για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας» τονίζει μεταξύ άλλων σε αυτή. Ο κ. Σπύρου από την πλευρά του αναφέρει ότι «στην εποχή του διαδικτύου τέτοια έργα είναι αναγκαία και αυτονόητα, όπως αυτό που ολοκληρώθηκε και όσα θα ακολουθήσουν, αφού  συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Internet και στηρίζουν την επιχειρηματικότητα στο Ζαγόρι, ιδίως στον τουρισμό».

Το δίκτυο καλύπτει τους εξής οικισμούς:

1.Γρεβενίτι

2.Δίλακκο (Ελατοχωρίου)

3.Δόλιανη

4.Ελατοχώρι

5.Ιτέα

6.Καβαλλάρι

7.Καστανώνας

8.Λιάπη

9.Μακρίνο

10.Πέτρα

11.Ποταμιά

12.Τρίστενο

13.Φλαμπουράρι

14.Βίτσα

15.Ελαφότοπος

16.Κάτω Πεδινά

17.Μεσοβούνι

18.Μονοδένδρι

19.Βρυσοχώρι

20.Ηλιοχώρι

21.Καπέσοβο

22.Κήποι

23.Λάιστα

24.Σκαμνέλι

25.Βοβούσα

26.Μικρό Πάπιγκο

27. Πάπιγκο.

Προϋπάρχον δίκτυο, κεραίες  και αναβάθμιση

Επίσης, τοπικές κοινότητες που σήμερα εξυπηρετούνται με κεραίες (Δίκορφο, Μανασσή, Καλουτά, Ανθρακίτης, Καρυές, Διπόταμο, Φραγκάδες, Νεγάδες κ.α.), είτε θα αναβαθμιστεί η παροχή αυτή, είτε θα τοποθετηθεί δίκτυο οπτικών ινών.

Την επόμενη διετία εκτιμάται ότι θα επεκταθεί πλήρως το δίκτυο οπτικών ινών με νέο έργο  και θα καλύψει το σύνολο των τοπικών κοινοτήτων του Ζαγορίου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3