Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τσουμάνης κατά Νάτση: «Λειτουργεί ως κυβερνητικός εκπρόσωπος»

Εικόνα του άρθρου Τσουμάνης κατά Νάτση: «Λειτουργεί ως κυβερνητικός εκπρόσωπος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2018, 16:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η τοποθέτηση του Λάζαρου Νάτση στην ανοιχτή συνάντηση της παράταξης «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών Φίλιππα Τσουμάνη, ο οποίος κατηγορεί τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ότι «λειτουργεί περισσότερο ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και όχι ως δημοτικός σύμβουλος».

Ο κ. Νάτσης, στην τοποθέτησή του, στο πλαίσιο της κριτικής του στη δημοτική αρχή, είχε αναφερθεί και στην πολιτική που ασκεί ο κ. Τσουμάνης. Του καταλόγισε πολλά: από την άρνησή του να εγγράψει χρέη 400.000 ευρώ ώστε να πληρωθούν από την κυβέρνηση και από τις δηλώσεις του περί «ωρολογιακής βόμβας» στον Κατσικά την περίοδο άφιξης των προσφύγων μέχρι το «σιγοντάρισμα των εργαζόμενων στο ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ που καλά κάνουν και διαμαρτύρονται» και την επίθεσή του στο μέτρο της διετούς υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο. «Για όλα αυτά έφερε ψηφίσματα στο δημοτικό συμβούλιο που πέρασαν με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων πλην της δικής μας» είχε τονίσει. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι «εννιά στις δέκα κουβέντες του κ. Τσουμάνη είναι για την κ. Φωτίου (αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Ο ΟΚΠΑΠΑ, σε σημερινή του ανακοίνωση-απάντηση, κρίνει καταρχάς ότι οι αναφορές του κ. Νάτση οφείλονταν είτε «σε κακή πληροφόρηση» είτε «είναι προκατασκευασμένες με στόχο τον πρόεδρο». Υποστηρίζει λοιπόν ότι είναι αναληθές τα περί χρεών 400.000 ευρώ. «Ο ΟΚΠΑΠΑ δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ σε κανέναν, πλην των τρεχουσών προμηθειών» επισημαίνεται. Για τον Κατσικά, ο ΟΚΠΑΠΑ δεν αρνείται τα περί υγειονομικής βόμβας αλλά θεωρεί ότι κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε όχι χάρη στην κυβέρνηση αλλά χάρη στην Περιφέρεια Ηπείρου και στην Oxfam. Για τη διετή υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο, ο ΟΚΠΑΠΑ μιλάει για ένα μέτρο που «θα κριθεί στη συνέχεια», ενώ για τους δημοτικούς σταθμούς επισημαίνει ότι δεν επαρκούν για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Σε αυτό το σημείο επιρρίπτει την όποια ευθύνη στην κυβέρνηση. Όσο για την κ. Φωτίου, ο ΟΚΠΑΠΑ επισημαίνει ότι «δεν μας ενδιαφέρει η κ. Φωτίου αλλά μας ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις των αποφάσεών της στις δομές των οποίων έχουμε την ευθύνη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back