Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γ. Τσίμαρης κατά διοίκησης Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για τα χειρουργεία

Εικόνα του άρθρου Γ. Τσίμαρης κατά διοίκησης Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για τα χειρουργεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2024, 17:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ζήτημα της μείωσης των πρωινών χειρουργείων και της παράλληλης αύξησης των απογευματινών (επί πληρωμή) χειρουργείων, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων παίρνει διαστάσεις.

Το όλο ζήτημα ανέδειξε η παράταξη των υγειονομικών που πρόσκειται στο ΚΚΕ, με την παράταξη της ΔΑΚΕ να απαντά καινα υποστηρίζει ότι πρόκειται «για προσαρμογή των λειτουργιών του νοσοκομείου στο πλαίσιο των καλοκαιρινών αδειών του προσωπικού» και να χαρακτηρίζει τα όσα καταγγέλλονται ως «ανέκδοτο».

Την ίδια ώρα, πάντως, ο πρόεδρος της επιτροπής χειρουργείου, διευθυντής του ΕΣΥ, Δημήτρης Παχατουρίδης υπέβαλε την παραίτησή του. Ο παραιτηθείς επισημαίνει ότι η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αναφέρεται σε εισήγηση της επιτροπής χειρουργείου «η οποία δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την αύξηση των ημερών και αιθουσών» που αποφασίστηκαν.

Στην όλη υπόθεση έρχεται να παρέμβει και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιάννης Τσίμαρης. Με γραπτή του δήλωση, κάνει λόγο για αυθαίρετη απόφαση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, δεδομένου ότι «αυτή δεν στηρίχτηκε σε καμία τεκμηριωμένη έκθεση της Επιτροπής Χειρουργείων για αυτές τις μεταβολές, όπως προβλέπει η αντίστοιχη Κοινή Υπουργική Απόφαση».

Προσθέτει δε ότι η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την υποχρέωσή της για ισότιμη αντιμετώπιση των ασθενών.

«Από εχθές μετράμε την παραίτηση του Προέδρου Επιτροπής Χειρουργείων κου Παχατουρίδη, που ψέγει την διοίκηση του νοσοκομείου ότι τον αντιμετωπίζει μόνο ως εκτελεστικό όργανο δυσνόητων αποφάσεων…» προσθέτει.

Ο κ. Τσίμαρης καταλήγει: «Η ισόνομη και απρόσκοπτη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας είναι συνταγματική υποχρέωση του κράτους απέναντι στον πολίτη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3