ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τσεπέλοβο… προσεχώς για Κοινωφελή Εργασία

Εικόνα του άρθρου Τσεπέλοβο… προσεχώς για Κοινωφελή Εργασία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2016, 17:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη β’ φάση του προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα θα συμπεριληφθεί το κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Τσεπέλοβο. Αυτό απαντάει το υπουργείο Εργασίας στη σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη, Χρήστου Μαντά, Γιάννη Στέφου και Γιάννη Καραγιάννη. Το κέντρο είχε εξαιρεθεί αρχικά από το πρόγραμμα και αυτό προκάλεσε την αντίδραση του δήμου Ζαγορίου, ο οποίος απευθύνθηκε στο υπουργείο με επιστολή και ανακοινώσεις. Μάλιστα, πριν από 3 μήνες περίπου, έλεγε στην ανακοίνωσή του τα εξής: «Ο δήμος Ζαγορίου με προθυμία και παρά τις όποιες επιφυλάξεις διατυπώθηκαν, δέχθηκε τη φιλοξενία προσφύγων στο Τσεπέλοβο, στα πλαίσια της ανθρωπιάς και του πολιτισμού μας. Μπροστά στην κατάφωρη αδικία όμως που γίνεται από την πολιτεία σε βάρος του δήμου Ζαγορίου δηλώνουμε ότι στο εξής θα απέχουμε από οποιαδήποτε ενέργεια και δράση έχει σχέση με το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Τσεπέλοβο».  

Για την Ήπειρο, προβλέπονται 180 θέσεις για ανέργους, οι οποίοι θα απασχοληθούν στον καταυλισμό του Κατσικά (80 άτομα), στα κέντρα φιλοξενίας Κόνιτσας (20 άτομα) και Δολιανών (40 άτομα) και στο στρατόπεδο της Φιλιππιάδας (40 άτομα).

Τώρα, το υπουργείο απαντάει ότι ο σχεδιασμός της δράσης είχε γίνει πριν φτάσουν οι πρώτοι πρόσφυγες στο Τσεπέλοβο. Αυτό ως εξήγηση βέβαια έχει ένα… κενό, καθώς δεν είναι απόλυτα κατανοητό πώς έγινε ο σχεδιασμός για το πρόγραμμα και μετά προβλέφθηκε ότι θα φιλοξενηθούν εκεί οι πρόσφυγες.

Εντέλει, το υπουργείο δεσμεύεται ότι το κέντρο θα πάρει θέσεις από τη δεύτερη φάση του προγράμματος, η οποία αναμένεται.

Στο Τσεπέλοβο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, της περασμένης Δευτέρας δηλαδή, φιλοξενούνται 142 πρόφυγες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back