ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δήμος Ζαγορίου δεν στηρίζει το κέντρο προσφύγων

Εικόνα του άρθρου Ο δήμος Ζαγορίου δεν στηρίζει το κέντρο προσφύγων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2016, 03:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

​Ο δήμος Ζαγορίου διαμαρτύρεται γιατί απουσιάζει το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Τσεπελόβου από την κατανομή των 180 θέσεων κοινωφελούς εργασίας, όπως ανακοινώθηκαν πριν από λίγες μέρες με ΚΥΑ. Ο δήμος μάλιστα ανακοινώνει ότι διαχωρίζει τη θέση του από το κέντρο φιλοξενίας και ότι δεν θα στηρίξει πλέον οποιαδήποτε ενέργεια και δράση που έχει σχέση με αυτό.

«Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε την κατανομή 180 θέσεων εργασίας στα τέσσερα από τα πέντεκέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο, δηλ. Κατσικά, Δολιανών, Κόνιτσας και Ζηρού, αγνοώντας προκλητικά το κέντρο φιλοξενίας Τσεπελόβου. Προηγήθηκε πριν δυο μήνες περίπου η κατανομή από το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματικού ποσού 50.000,00 €, στους αντίστοιχους Δήμους Ιωαννιτών, Πωγωνίου, Κόνιτσας και Ζηρού, αγνοώντας και πάλι το Δήμο Ζαγορίου. Παρότι από το Υπουργείο δόθηκε η εξήγηση ότι η απόφαση για την κατανομή των ποσών αυτών πάρθηκε πριν γίνει η εγκατάσταση των προσφύγων στο Τσεπέλοβο, μέχρι σήμερα απόφαση κατανομής χρημάτων για το Δήμο μας δεν πάρθηκε» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Συμπληρώνει δε ότι «ο δήμος Ζαγορίου με προθυμία και παρά τις όποιες επιφυλάξεις διατυπώθηκαν, δέχθηκε τη φιλοξενία προσφύγων στο Τσεπέλοβο, στα πλαίσια της ανθρωπιάς και του πολιτισμού μας. Μπροστά στην κατάφωρη αδικία όμως που γίνεται από την πολιτεία σε βάρος του δήμου Ζαγορίου δηλώνουμε ότι στο εξής θα απέχουμε από οποιαδήποτε ενέργεια και δράση έχει σχέση με το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Τσεπέλοβο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back