ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τρόποι αποθήκευσης και χρήσιμες ιδέες για μικρά μπαλκόνια

Εικόνα του άρθρου Τρόποι αποθήκευσης και χρήσιμες ιδέες για μικρά μπαλκόνια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2023, 14:20
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Με λίγη φαντασία, μπορείτε άνετε να μετατρέψετε έναν εξωτερικό χώρο, σε μία μικρή ζεστή γωνία για να περνάτε τον χρόνο σας μακριά από την καθημερινή σκοτούρα της δουλειάς. Θα βρείτε ωραίες σχεδιαστικές ιδέες, ψάχνοντας για έπιπλα και διακόσμηση στο διαδίκτυο ή σε διάφορα περιοδικά διακόσμησης σπιτιού. Ας δούμε μερικές ιδέες για μικρούς χώρους και μπαλκόνια που θα σας εμπνεύσουν να δημιουργήσετε το δικό σας υπαίθριο καταφύγιο.

Φτιάξτε ένα μικρό σετ μπιστρό: Ένα σετ μπιστρό είναι τέλειο για ένα μικρό μπαλκόνι. Παρέχει ένα άνετο μέρος για να καθίσετε και να απολαύσετε ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα γεύμα με έναν φίλο.

Χρησιμοποιήστε ένα χαλί: Η προσθήκη ενός χαλιού στο μπαλκόνι σας μπορεί να σας βοηθήσει να ορίσετε τον χώρο και να τον κάνετε πιο ζεστό. Επιλέξτε ένα χαλί ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες που ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση του μπαλκονιού.

Κρεμάστε φωτιστικά με σχοινί: Τα κρεμαστά φώτα με σχοινιά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε rustic και industrial ατμόσφαιρα σε ένα μικρό μπαλκόνι. Κρεμάστε τα κατά μήκος του κιγκλιδώματος ή περιμετρικά του χώρου.

Τοποθετήστε μια αναδιπλούμενη τέντα: Εάν το μπαλκόνι σας έχει πολύ ήλιο, μια αναδιπλούμενη τέντα μπορεί να προσφέρει σκιά και να κάνει τον χώρο πιο άνετο.

Προσθέστε φυτά: Τα φυτά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα και υφή σε ένα μικρό μπαλκόνι. Επιλέξτε φυτά που μπορούν να προσαρμοστούν σε μικρό χώρο και δεν απαιτούν πολύ φροντίδα. Συμβουλευτείτε κάποιον που ασχολείται με τον σχεδιασμό εξωτερικού χώρου.

Χρησιμοποιήστε λειτουργικά έπιπλα: Κερδίστε χώρο χρησιμοποιώντας λειτουργικά έπιπλα όπως ντουλάπες μπαλκονιού ή μεταλλικούς φοριαμούς. Επίσης ένα πτυσσόμενο τραπέζι μπορείτε  να το αποθηκεύσετε όταν δεν το χρησιμοποιείτε, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για ένα μικρό μπαλκόνι. Μαζί με το τραπέζι προτιμήστε και κρεμαστές καρέκλες για να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο. Μπορείτε όταν δεν χρησιμοποιούνται να τις έχετε κρεμασμένες σε ένα δοκάρι ή σε κάποιο πατάρι οροφής.

Σχεδιάστε έναν κάθετο κήπο: Ένας κατακόρυφος κήπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια βοτάνων, λαχανικών ή λουλουδιών σε ένα μικρό μπαλκόνι. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε πράσινο στον εξωτερικό σας χώρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά ξύλινη ντουλάπα μπαλκονιού και να την διακοσμήσετε εξωτερικά με αναρριχητικά φυτά.

Χρησιμοποιήστε έναν φοριαμό για αποθηκευτικό χώρο: Ένας φοριαμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση εργαλείων και σκευών BBQ εξωτερικού χώρου, επίσης μπορείτε να αποθηκεύσετε προσωπικά σας αντικείμενα και μαξιλάρια. Υπάρχουν μοντέρνα σχέδια που μπορείτε να βρείτε και στο διαδίκτυο. Επίσης υπάρχουν φοριαμοί σε σχήμα πάγκου ή μπουφέ. 

Κρεμάστε μια αιώρα: Εάν έχετε αρκετό χώρο, μια αιώρα θα μπορούσε να είναι μια πρωτότυπη προσθήκη και ένα μέρος που θα χαλαρώνετε άνετα προκειμένου να απολαύσετε τη θέα. 

Προσθέστε υγρό στοιχείο: Το στοιχείο του νερού και η αίσθηση της κίνησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει ηρεμία και ατμόσφαιρα σε ένα μικρό χώρο. Διαμορφώστε ένα μικρό σιντριβάνι ή μια μικρή λιμνούλα που ταιριάζει στον χώρο σας.

Κρεμάστε έναν καθρέφτη: Ένας καθρέφτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντανακλά το φως και να κάνει τους μικρούς χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι. Επιλέξτε έναν καθρέφτη ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες που συμπληρώνει τη διακόσμησή σας.

Εγκαταστήστε ένα παραβάν: Εάν το μπαλκόνι σας παραβάλλεται από γειτονικά κτίρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πτυσσόμενο ή μόνιμο ξύλινο παραβάν μπαλκονιού στην πλευρά με κοινή θέα. Με αυτό τον τρόπο θα απαλλαγείτε από τα περίεργα μάτια των γειτόνων. Κρεμάστε κουρτίνες που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν τον χώρο σας να μοιάζει πιο ιδιωτικός και οικείος. Επιλέξτε κουρτίνες εξωτερικού χώρου για να συμπληρώσετε τη διακόσμησή σας.

Χρησιμοποιήστε ένα μικρό τζάκι εξωτερικού χώρου: Ένα έχετε χώρο, ένα μικρό τζάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει ζεστασιά και ατμόσφαιρα σε ένα μικρό μπαλκόνι. Υπάρχουν πολλά σχέδια που μπορούν να προσαρμοστούν κατάλληλα στον χώρο σας.

Προσθέστε ένα καρότσι μπαρ: Ένα καρότσι μπαρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση ποτών, σνακ και άλλων αντικειμένων.

Χρήση ψησταριάς BBQ: Οργανώστε φιλικές και οικογενειακές βραδιές με την χρήση μιας εντοιχιζόμενης ψησταριάς, προσαρμοσμένη σε έναν εξωτερικό πάγκο που μπορεί να τον έχετε και για την παρασκευή φαγητού. Μπορείτε να μαγειρέψετε γεύματα για ένα ή δύο άτομα.

Βασιζόμενοι στις παραπάνω προτάσεις, είναι σίγουρο ότι θα μπορέστε να σχεδιάσετε τον δικό σας άνετο προσωπικό χώρο, σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και στυλ. Ένα κάλος τρόπος για να επιλέξετε στυλ και υλικά είναι και το Pinterest. Εκεί θα βρείτε πολλά στυλ διακοσμήσης, με φωτογραφίες και που θα σας διευκολύνουν στην τελική σας επιλογή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back