Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρία χρόνια τουριστικών δεσμεύσεων

Εικόνα του άρθρου Τρία χρόνια τουριστικών δεσμεύσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2023, 16:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από σχεδόν τρία χρόνια, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, απαντούσε σε επιστολή του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, πως τα Γιάννενα και η Ήπειρος «το αμέσως επόμενο διάστημα, θα αποτελούν μέρος της τουριστικής προβολής» του ΕΟΤ.

Λίγο αργότερα, την ίδια δέσμευση μετέφερε ο τότε υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Χτες, ο κ. Φραγκάκης δεσμεύτηκε, δια ζώσης αυτή τη φορά, ότι «στις επόμενες φάσεις και των τριών δράσεων να συμπεριληφθεί και ο προορισμός του νομού Ιωαννίνων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Ιωαννίνων, οι τρεις δράσεις είναι οι εξής: η ένταξη του αεροδρομίου Ιωαννίνων στο πρόγραμμα στήριξης του χειμερινού τουρισμού μέσω συνδέσεων με προορισμούς του εξωτερικού, η ένταξη των Ιωαννίνων στην καμπάνια προώθησης του αστικού τουρισμού (city break) και στην περαιτέρω ψηφιακή προβολή του προορισμού σε αγορές-στόχους όπως η Κεντρική Ευρώπη, η Γαλλία, η Αλβανία, η Πολωνία, η Κύπρος και το Ισραήλ.

Αυτά, ειπώθηκαν –σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΕΞΝΙ- στη σύσκεψη που είχαν αυτοδιοικητικοί, πολιτικοί και υπηρεσιακοί φορείς με τον κ. Φραγκάκη, στο Du Lac.

Ο κ. Φραγκάκης δεσμεύτηκε επίσης ότι ο ΕΟΤ «και το Υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξουν «τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, της Περιφέρειας και των επαγγελματιών, όσον αφορά τη δυνατότητα ανοίγματος απευθείας γραμμών με τη Γερμανία αλλά και τη δυνατότητα σύνδεσης με το Ηράκλειο της Κρήτης».

Σημειώνεται ότι η περσινή χρονιά ήταν καλή για την Ήπειρο, η οποία συγκέντρωσε αρκετά ποιοτικά στοιχεία και λιγότερο ποσοτικά. Παραμένει δηλαδή σε υψηλές θέσεις προτίμησης λόγω ποιότητας καταλυμάτων, για συγκεκριμένα κοινά, καθώς δεν μπορεί να υποστηρίξει μεγαλύτερο τουριστικό πλήθος. Επίσης, είναι ένας ακριβός γενικά προορισμός.

Τέλος, είναι ένας προορισμός που συγκεντρώνει πολλές δεσμεύσεις από αρμόδιους κρατικούς φορείς, δεσμεύσεις τις οποίες περιμένει να δει εκπληρωμένες.

Σε ό,τι αφορά την ΕΞΝΙ, ευχαρίστησε τον κ. Φραγκάκη δια του προέδρου της, Στάθη Σιούτη, «για την προθυμία του να ακούσει και να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Η συνεργασία όλων μας είναι απαραίτητη για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και χαιρόμαστε που ο ΕΟΤ θα βρίσκεται στο πλευρό μας στα επόμενά μας βήματα».

Ο κ. Σιούτης έθεσε και μια σειρά αιτήματα όπως οι περισσότερες πτήσεις, η γραμμή με το Ηράκλειο, η διευθέτηση των πνευματικών δικαιωμάτων και των airbnb, η μείωση του ΦΠΑ και η κατάργηση του φόρου διαμονής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back