ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τρία αναρριχητικά πεδία στην Κόνιτσα

Εικόνα του άρθρου Τρία αναρριχητικά πεδία στην Κόνιτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/03/2021, 14:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη διάνοιξη 80 αναρριχητικών διαδρομών σε τρία αναρριχητικά πεδία στις περιοχές Καλόβρυση, Μπούση και Αμάραντος προχώρησε ο Δήμος Κόνιτσας.

Οι παρεμβάσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη και προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Αλβανίας EX_TOUR». Εταίροι στο EX_TOUR είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Κόνιτσας και ο Δήμος Πρεμετής. Το έργο χρηματοδοτεί μέσω του Interreg υπαίθριες δραστηριότητες αθλητικής αναψυχής. Ο συνολικός προϋπολογισμός του για την Ελλάδα, ανέρχεται σε 611.240 ευρώαπό τα οποία τα 519.554 ευρώ θα καλυφθούν από κονδύλια της Ε.Ε.

Τα τρία αναρριχητικά πεδία έγιναν σε Καλόβρυση, Μπούση και Αμάραντο. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο αναρριχητικό πεδίο στην περιοχή του Αμαράντου, δίπλα στα ιαματικά λουτρά της περιοχής. Ένα δεύτερο αναρριχητικό πεδίο δημιουργήθηκε κοντά στο χωριό Καλόβρυση και πολύ κοντά στο Μπουραζάνι. Τέλος, μόλις 2 χιλιόμετρα από την πόλη της Κόνιτσας, δημιουργήθηκε  στο φαράγγι του «Μπούσι» ένα αναρριχητικό πεδίο μικρής και μεσαίας δυσκολίας.

 «Ο τουρισμός περιπέτειας είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς κλάδους στην περιοχή της Κόνιτσας» σημειώνει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του. Κάνει δε γνωστό ότι στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνεται η εκπόνηση ενός οδικού χάρτη για τη δημιουργία Σχολής Extreme Sports, από την οποία θα αποφοιτούν πιστοποιημένοι επαγγελματίες και εκπαιδευτές στο χώρο των extreme sports.

Η Σχολή θα φιλοξενηθεί στην Αναγνωστοπούλειο Σχολή στην Κόνιτσα, της οποίας μέρος της αποκατάστασης και ανακαίνισης θα γίνει με δαπάνες του έργου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου, προβλέπονται μία τετραήμερη θερινή κατασκήνωσης (summer camp) και συμμετοχή σε θεματικές τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό για την προώθηση της διασυνοριακής περιοχής ως ενιαίου τουριστικού προορισμού στον χώρο των υπαίθριων δραστηριοτήτων αθλητικής αναψυχής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back