Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρεις ωραίες ταινίες ταυτόχρονα, στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Τρεις ωραίες ταινίες ταυτόχρονα, στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2023, 20:29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις κινηματογραφικές αίθουσες του Odeon Παραλίμνιο, στα Γιάννενα, θα συνυπάρξουν οι τρεις από τις καλύτερες ταινίες του 2022 (και λίγο, του ’23).

Το Tár, με τη συγκλονιστική ερμηνεία της Κέιτ Μπλάνσετ, στο ρόλο της κορυφαίας διευθύντριας ορχήστρας που εκμεταλλεύεται την εξουσία της πέρα από τα όρια και επιβάλλεται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο περιβάλλον της. Η ταινία του Τοντ Φιλντ είναι εξαιρετική, όσο εξαιρετική είναι και η Μπλάνσετ στο ρόλο που δεν είναι ξένος σε όσους-ες γνωρίζουν το εξουσιαστικό παιχνίδι στα μεγάλα κονσερβατόρια και στους ορχηστρικούς διαδρόμους.

Το Aftersun, της Σάρλοτ Γουέλς, που είναι σίγουρα η πιο γλυκόπικρη ταινία του ’23. Η σκηνοθέτιδα ανατρέχει στις διακοπές με το νεαρό πατέρα της στην Τουρκία και ξαναβλέπει τις αναμνήσεις της «περασμένες» από ένα VHS φίλτρο. Η Γουέλς «επιτίθεται» με την πρώτη της κιόλας ταινία, προκαλώντας τρομερή αίσθηση, καθόλου αδικαιολόγητη.

Τo Banshees of Inisherin. Η ομάδα της τρομερής «Αποστολής στο Μπριζ» ήτοι μακΝτόνα στη σκηνοθεσία, Γκλίσον-Φαρέλ μπροστά στην κάμερα επιστρέφει, με την εξαιρετικότερη κωμική-δραματική ιστορία του κινηματογραφικού ’22. Κάπου, σε ένα χωριό της Ιρλανδίας, όπου η ρουτίνα κόβεται με μαχαίρι και οι μπύρες είναι μαύρες, δύο φίλοι δεν είναι πια φίλοι. Μιλάμε για απόσταγμα ανθρώπινης σοφίας, αγωνιών και αναζητήσεων, χωρίς καμία απολύτως υπερβολή.

μπορείτε να δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα προβολών στο Odeon Παραλίμνιο

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3