Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 8-04-2018, 14:02
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ενώ η τηλεοπτική ειδησεογραφία ασχολείται με πόσες σεζόν θα έχει η σειρά Lord of the Rings (θα έχει πέντε) και πόσα spin offs θα παράγει το Game of Thrones (περισσότερα και από το Star Wars), οι τηλεοπτικοί παραγωγοί δεν κάθονται στ’ αυγά τους. Ιδού τρεις νέες σειρές που στέκονται στο ύψος τους και ξεκίνησαν το τελευταίο διάστημα

O Mechanismo (Netflix)

O Χοσέ Παντίλα είναι ένας βραζιλιάνος μάγος της οθόνης. Αφού έφτιαξε τα δύο Tropa de Elite και μετά έστειλε στο διάστημα τα memes και τους θεατές με το Narcos, τώρα ασχολείται και με κάτι πιο πρόσφατο. Το Mechanismo, ο «Μηχανισμός» που έλεγε και ο Άσιμος, είναι μια πραγματεία για τη διαφθορά στη Βραζιλία, τα τελευταία χρόνια. Αν πιστεύετε ότι στην Ελλάδα και μόνο υπάρχει πελατειακό κράτος, τότε συγγνώμη, αλλά δεν έχετε γνωρίσει καλά τον καπιταλισμό. Η άνοδος και διακυβέρνηση από αριστερά κόμματα στη Βραζιλία, την τελευταία δεκαετία, δεν ανέστρεψε την κατάσταση. Το Mechanismo που έχει ήδη μια σεζόν, καταπιάνεται με την αρχική αποκάλυψη του σκανδάλου που ακόμα απασχολεί την πολιτική ζωή στη Βραζιλία. Η σειρά έχει την ατμόσφαιρα, αλλά δίνει την εντύπωση ότι χρειάζεται το «κάτι παραπάνω» που έχει το Narcos.


Collateral (Netflix)

Δεύτερη σειρά που ασχολείται με την επικαιρότητα. Τελευταία, οι Άγγλοι δίνουν την εντύπωση ότι προσπαθούν μανιωδώς, με κάποια αστυνομική σειρά, να φτιάξουν το «Wire των 10’s», καθότι έχουν γεμίσει τον τόπο με παραγωγές. Το Collateral όμως μάλλον είναι αυτό που ξεχωρίζει. O Νέιβιντ Χέιρ, ένας από τους κορυφαίους βρετανούς σεναριογράφους (έχει γράψει τις «Ώρες» και τα «Σφραγισμένα χείλη» μεταξύ άλλων), δημιουργεί μια μίνι σειρά, στην οποία η υπόθεση εξελίσσεται γύρω από το προσφυγικό. Μια υπόθεση δολοφονίας εμπλέκει διάφορους και διάφορες, δημόσια πρόσωπα, πολιτικούς, επιχειρηματίες και με τη σωστή «Wire δοσολογία» φτιάχνει ένα καλούτσικο υποκατάστατο.


The Terror (AMC)

Την προσοχή σας παρακαλούμε: Το Terror θα μπορούσε να είναι ένα… μικρό ξαδερφάκι του Game of Thrones, καθότι πολλοί από τους ηθοποιούς έχουν παίξει δευτερότριτους ρόλους στο τηλεοπτικό μεγαθήριο της εποχής μας. Η ιστορία είναι σκοτεινή, παγωμένη και αιματηρή: Δύο καλά εξοπλισμένα ερευνητικά αγγλικά πλοία ξεκινάνε να βρουν το Βορειοδυτικό Πέρασμα στον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό, αλλά βρίσκουν κάτι πολύ πιο ολέθριο από τους πάγους. Η σειρά είναι εξαιρετική, όχι μόνο για το κοινό των βίντατζ σειρών και παραπέμπει λίγο στο Taboo, παιγμένο όμως στη θάλασσα. Επίσης, έχει την «ευχή» του Ριντλεϊ Σκοτ. Λεπτομέρεια: τα δύο πλοία της αποστολής είναι πραγματικά και τα ναυάγιά τους ανακαλύφθηκαν πριν από μια τετραετία περίπου…  200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa