ΕΛΛΑΔΑ

Τραυματίας από παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο ο Λ. Παπαδήμος (upd)

Εικόνα του άρθρου Τραυματίας από παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο ο Λ. Παπαδήμος (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2017, 22:31
ΕΛΛΑΔΑ

Τραυματίας διακομίσθηκε στον Ευαγγελισμό, στην Αθήνα, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και άλλα δύο άτομα, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητό του, στις 18.35 της Πέμπτης. Η έκρηξη έγινε με παγιδευμένο φάκελο που άνοιξε ο κ. Παπαδήμος, όταν το αυτοκίνητο ήταν στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Εκτός του κ. Παπαδήμου, τραυματίστηκε ο οδηγός και ο άνδρας της ασφάλειας που το συνόδευε. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο και το in.gr, η ζωή των τραυματιών δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

«Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους».


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Λουκά Παπαδήμο και στους άλλους τραυματίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με τη διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών.

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του, τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν» αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού και των τραυματιών συνοδών του. Σε δηλώσεις του έξω από το νοσοκομείο, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και οι συνοδοί του βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και υποβάλλονται στις απαραίτητες εξετάσεις.

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο και στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Την τρομοκρατική ενέργεια καταδίκασε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου. Παράλληλα ευχήθηκε να μην υπάρξει κακή εξέλιξη για την πορεία της υγείας τόσο του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού όσο και του οδηγού του.

«Τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και εύχεται ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του.

«Την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο. Εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά & αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης για την έκρηξη που τραυμάτισε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.


ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Η Αστυνομία έχει ξεκινήσει ελέγχους της αλληλογραφίας όλων των πολιτικών προσώπων και άλλων πιθανών στόχων. Ελέγχους πραγματοποιεί επίσης και στα κέντρα διανομής των ΕΛΤΑ, με πρώτο του Κρυονερίου.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είχε ταχυδρομήσει παγιδευμένους φακέλους σε οικονομικούς στόχους στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και προς των Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3