Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για το δέμα με βόμβα στον Σόιμπλε

Εικόνα του άρθρου Ανάληψη ευθύνης για το δέμα με βόμβα στον Σόιμπλε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2017, 14:18
ΕΛΛΑΔΑ

Την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Με ανάρτησή τους σε ιστότοπο indymedia χώρου σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις.

Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα.

Συντροφικούς χαιρετισμούς στις ομάδες άμεσης δράσης της F.A.I. στη Χιλή και στην Ελλάδα για τη συμβολή τους στο Σχέδιο Νέμεσις.

Εξεγερτικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους της F.A.I. στην Ιταλία και στα αιχμάλωτα μέλη της Σ.Π.Φ. στην Ελλάδα που συνεχίζουν αμετανόητοι...

Εμπρός για τη Μαύρη Διεθνή των αναρχικών της πράξης»

γράφουν και διευκρινίζουν ότι το πλήρες κείμενο της προκήρυξης θα δημοσιευθεί το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες, ως αποστολέας του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου αναγραφόταν το όνομα «Αδωνις Γεωργιάδης» και διεύθυνση που αντιστοιχεί σε εκείνη του πολιτικού του γραφείου, στην οδό Ακαδημίας.

Όπως προέκυπτε από χθεσινά δημοσιεύματα στον Τύπο της Γερμανίας, υπάλληλοι του υπουργείου εντόπισαν το πακέτο και ειδοποίησαν τις Αρχές. 

Άνδρες της αστυνομίας του Βερολίνου εξέτασαν το ύποπτο δέμα και αποφάσισαν να το παραδώσουν σε ειδική υπηρεσία πυροτεχνουργών, όπου διαπιστώθηκε πως όντως επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό. 

Όπως ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα από την αστυνομία, το ύποπτο πακέτο περιείχε εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πυροτεχνημάτων (πυρίτιδα) και θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς κατά το άνοιγμά του. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Märkische Allgemeine (αργότερα επιβεβαιώθηκαν από τις γερμανικές υπηρεσίες και την ΕΛ.ΑΣ.) ο παραλήπτης ήταν ο ίδιος ο Σόιμπλε.

Οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο και η επιχείρηση διήρκεσε αρκετές ώρες, προκειμένου να ερευνηθεί η περιοχή γύρω από την ταχυδρομική υπηρεσία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back