ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Οι πύραυλοι έρχονται...

Εικόνα του άρθρου Τραμπ: Οι πύραυλοι έρχονται...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2018, 18:09
ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποιήσεις κατά της Ρωσίας απηύθυνε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την επερχόμενη απάντηση στη χημική επίθεση που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στη Συρία, λέγοντας πως οι πύραυλοι «θα (αρχίσουν να) έρχονται» και κατηγορώντας τη Μόσχα για την υποστήριξη που παρέχει στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ.

«Η Ρωσία δηλώνει ότι θα καταρρίψει κάθε πύραυλο που θα εκτοξευθεί εναντίον της Συρίας. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί θα (αρχίσουν να) έρχονται, ωραίοι και νέοι και 'έξυπνοι'! Δεν πρέπει να είσαι εταίρος με ένα Κτήνος που Σκοτώνει τον λαό του με Αέριο και το απολαμβάνει!» έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Οι Δυτικοί διατηρούν αμείωτη την αποφασιστικότητά τους να απαντήσουν με αυστηρότητα στη φερόμενη χημική επίθεση την οποία αποδίδουν στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ με αποτέλεσμα να πλανάται σήμερα η απειλή πραγματοποίησης στρατιωτικών πληγμάτων στη Συρία μετά και το ρωσικό βέτο στον ΟΗΕ.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία σχετικά με το συριακό ζήτημα έχει σκληρύνει: η Μόσχα, που υποστηρίζει τη Δαμασκό, αντέταξε χθες Τρίτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας το βέτο της σ' ένα αμερικανικό σχέδιο απόφασης με στόχο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μηχανισμού έρευνας σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Όμως από την άλλη πλευρά, οι Δυτικοί, με πρώτες τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, ενίσχυσαν την αποφασιστικότητά τους αφού είχαν ήδη διατυπώσει με σαφήνεια την απειλή για στρατιωτικά αντίποινα.

«Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα εναντίον της χημικής ατιμωρησίας», διαβεβαίωσε ο γάλλος πρεσβευτής Φρανσουά Ντελάτρ. Θα ανακοινώσει «μέσα στις προσεχείς ημέρες» την «απόφαση» για την απάντησή της, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, διευκρίνισε στο Παρίσι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Μέσα σ' αυτόν τον διπλωματικό αναβρασμό, ο Ντόναλντ Τραμπ και η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι «συμφώνησαν» επίσης, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, «να μην αφήσουν να συνεχιστεί η χρήση χημικών όπλων», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Νωρίτερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) εξέδωσε προειδοποίηση προς τις αεροπορικές εταιρείες να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back