ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Έκρηξη με νεκρούς στη Σμύρνη (upd)

Εικόνα του άρθρου Τουρκία: Έκρηξη με νεκρούς στη Σμύρνη (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/01/2017, 19:12
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της Σμύρνης κοντά στο δικαστικό Μέγαρο της πόλης. Το πρακτορείο Dogan σημειώνει ότι δυο ένοπλοι αντάλλαξαν πυρά με αστυνομικούς, ενώ το πρακτορείο Ανατολή αναφέρει ότι καταδιώκεται και τρίτο άτομο.

Αξιωματούχοι του δήμου, επιβεβαίωσαν ότι η έκρηξη αποδίδεται σε παγιδευμένο αυτοκίνητο και σημειώθηκε κοντά σε μια από τις εισόδους του Μεγάρου, από όπου εισέρχονται δικαστές και εισαγγελείς.

Η τουρκική αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε δύο υπόπτους ως δράστες της επίθεσης στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μέσα στο δικαστήριο, έπειτα από την έκρηξη, ενώ υπάρχουν άλλοι δύο νεκροί από τους πυροβολισμούς, ένας αστυνομικός και ένας δικαστικός υπάλληλος, όπως ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές. Νοσοκομειακές πηγές κάνουν λόγο για 11 τραυματίες.


Ο κυβερνήτης της Σμύρνης Μουσταφά Τοπράκ δήλωσε ότι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο μπροστά στο δικαστήριο όπου σημειώθηκε νωρίτερα μια ισχυρή έκρηξη και υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους επιβαίνοντες πριν το όχημα, το οποίο ήταν παγιδευμένο με ποσότητα εκρηκτικών, ανατιναχθεί. Οι δράστες ήταν οπλισμένοι με ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.

Ακόμη ο Τοπράκ είπε ότι ένα δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο πιστεύεται πως ανήκε στους δράστες της επίθεσης, ανατινάχθηκε από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας που προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

«Βάσει της προετοιμασίας, των όπλων, των βομβών και των πυρομαχικών που κατασχέθηκαν, γίνεται αντιληπτό πως σχεδιαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη ωμότητα», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Βεϊσί Καϊνάκ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τη Σαμπάχ, δράστες εισέβαλαν στο κτίριο με αυτόματα όπλα, ενώ ένοπλες συγκρούσεις αναφέρθηκαν ότι συνεχίστηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται ακόμα μέσα στο κτίριο.

Προς το παρόν έχει επιβληθεί «μπλακάουτ ενημέρωσης» γύρω απ’ το συμβάν από τις τουρκικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back