Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δεύτερο ένταλμα έκδοσης για τους «8»

Εικόνα του άρθρου Τουρκία: Δεύτερο ένταλμα έκδοσης για τους «8»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2017, 16:19
ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει η Τουρκία στην έκδοση των οκτώ αξιωματικών με νέο αίτημά της, το οποίο έχει σταλεί στις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με όσα γράφει ο τουρκικός Τύπος.

Ο φάκελος με το τουρκικό αίτημα απεστάλη σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών. Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας έστειλε έγγραφο και προς την Interpol, με το οποίο ζητά έκδοση ερυθρού δελτίου για τη σύλληψη των «οκτώ». 

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μετάδωσε το δίκτυο TRT Haber η Τουρκία εξετάζει της ακύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή μεταναστών ως απάντηση στην χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγόρησε χθες την Αθήνα ότι προστατεύει πραξικοπηματίες, κάνοντας λόγο για «πολιτικά κίνητρα» πίσω από την απόφαση, καθώς και για αποτυχία της Ελλάδας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Ανακοίνωσε επίσης ότι «οι επιπτώσεις της απόφασης στις διμερείς μας σχέσεις, η συνεργασία μας απέναντι στην τρομοκρατία και άλλες κοινές συνεργασίες σε διμερή και πολυμερή ζητήματα, θα αξιολογηθούν διεξοδικά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back