Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης για τους οκτώ αξιωματικούς

Εικόνα του άρθρου Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης για τους οκτώ αξιωματικούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2017, 20:51
ΕΛΛΑΔΑ

Ένταλμα σύλληψης κατά των οκτώ Τούρκων αξιωματικών εξέδωσε η Τουρκία μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για την μη έκδοσή τους.

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποδέχθηκε το αίτημα της εισαγγελίας που ζητούσε την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος των οκτώ αξιωματικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Στο μεταξύ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας «γι’ αυτή την απόφαση που αποτρέπει αυτά τα άτομα που μετείχαν ενεργά στην απόπειρα πραξικοπήματος που είχε ως στόχο τη δημοκρατική τάξη στην Τουρκία, με αποτέλεσμα 248 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας μας και πολίτες να σκοτωθούν, 2193 πολίτες μας να τραυματιστούν και να γίνει απόπειρα κατά της ζωής του Προέδρου μας, να εμφανιστούν ενώπιον των ανεξάρτητων τουρκικών δικαστικών αρχών», υπογραμμίζει.

«Μέχρι τώρα, οι ελληνικές αρχές», αναφέρει η ανακοίνωση «παρεμπόδιζαν τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων που στοχεύουν την Τουρκία, ειδικά το DHKP / C και το PKK να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης, και με αυτή την απόφαση η Ελλάδα, για ακόμη μια φορά, αποφεύγει την εκπλήρωση των ελάχιστων απαιτήσεων για την εξάλειψη της τρομοκρατίας και του εγκλήματος».

Τέλος σημειώνει: «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τη δίωξη των εγκληματιών, χρησιμοποιώντας όλα τα ένδικα εργαλεία κατά της απόφασης αυτής του ελληνικού δικαστικού συστήματος. Οι επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις, η συνεργασία μας κατά της τρομοκρατίας και άλλες κοινές συνεργασίας στις διμερείς/πολυμερείς υποθέσεις αυτής της απόφασης, η οποία θεωρούμε ότι έχει ληφθεί με πολιτικά κίνητρα, θα πρέπει να αξιολογηθεί διεξοδικά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back