ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τουριστικό Ζαγόρι… με κάποιες αδυναμίες

Εικόνα του άρθρου Τουριστικό Ζαγόρι… με κάποιες αδυναμίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/01/2018, 14:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα γεμάτα με τουρίστες εορταστικά τριήμερα στο Ζαγόρι ήταν πάντα δεδομένα. Φέτος, όμως, το Ζαγόρι, για πρώτη φορά, φιλοξένησε και φιλοξενεί τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, η οποία συνεχίζεται μέχρι τα Θεοφάνια. Και μάλιστα, ο τουρισμός δεν περιορίστηκε μόνο στα γνωστά και πιο δημοφιλή χωριά, όπως είναι το Πάπιγκο, η Αρίστη ή το Μονοδένδρι, αλλά σε όλα τα χωριά που διαθέτουν καταλύματα. Αυτές είναι τουλάχιστον οι πρώτες διαπιστώσεις αρμόδιων φορέων, όπως του Δήμου Ζαγορίου και της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου. Η μεγάλη επισκεψιμότητα αποδίδεται στον καλό καιρό και στην Ιόνια οδό, που μαζί, με την Εγνατία, έκαναν πιο εύκολη την έλευση των εκδρομέων στο Ζαγόρι.

Η υποδοχή τόσων πολλών επισκεπτών ανέδειξε όμως και κάποιες σημαντικές ελλείψεις. Η πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελένη Παγκρατίου, σε δήλωσή της που φιλοξενείται σε δελτίο Τύπου του Δήμου Ζαγορίου, κάνει λόγο για ελλείψεις στην εστίαση, με τα υπάρχοντα εστιατόρια να μην επαρκούν για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών (και με δεδομένο το γεγονός ότι τα περισσότερα καταλύματα δεν διαθέτουν κουζίνα), ενώ επισημαίνει και την ανάγκη να αναπτυχθούν κι άλλες δραστηριότητες για να έχει ο επισκέπτης περισσότερες επιλογές από τις ήδη υπάρχουσες.

Μία ακόμη παράμετρο που αναδεικνύουν ο Δήμος Ζαγορίου και η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων είναι η ανάγκη ένταξης της τοπικής γαστρονομίας στα μενού, με παράλληλη αξιοποίηση ποιοτικών τοπικών προϊόντων. «Ο Δήμος στηρίζει με κάθε πρόσφορο μέσο τον τουρισμό με υποδομές και προβολή μέσω των εκθέσεων που συμμετέχει, αλλά βασικό μέλημα των επαγγελματιών του κλάδου θα πρέπει να είναι η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και η προώθηση της τοπικής γαστρονομίας για να στηρίζονται και τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα» δήλωσε ο δήμαρχος Βασίλης Σπύρου.

ΣΧΟΛΙΑ
filios filippos
Διαγραμμίσεις στο οδικό δίκτυο,η νυχτερινή οδήγηση....εφιάλτης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back