ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τουριστική «αντεπίθεση» στη δημοτική αρχή

Εικόνα του άρθρου Τουριστική «αντεπίθεση» στη δημοτική αρχή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2020, 12:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Στάθης Σιούτης, γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων και μέλος της παράταξης Ιωάννινα_2023, στην εισήγησή του στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, κάνει κριτική στη δημοτική αρχή, η οποία συνοψίζεται στην εξής φράση:

«Πέρασε ένας χρόνος από τις δημοτικές εκλογές και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν μας έχετε καταθέσει κανένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του προορισμού».

Η αντιπολίτευση έχει κατηγορήσει τη δημοτική αρχή ότι δεν εισηγείται ουσιαστικά το πλάνο της και ότι έχει «κρυφή ατζέντα». Στο μεταξύ, η τελευταία επιτροπή δεν πρόσθεσε κάτι καινούργιο στα ήδη γνωστά, παρότι έχει μεσολαβήσει μεγάλη κάμψη στον τουριστικό κλάδο.

Ο κ. Σιούτης ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν ορατά αποτελέσματα από τις πρωτοβουλίες που έχει ανακοινώσει η δημοτική αρχή και σχετικά με την Επιτροπή Τουριστικής Ανασυγκρότησης τονίζει ότι «συνεδριάζει σε διαφορετική ημέρα, με διαφορετική σύνθεση και χωρίς να γνωρίζουμε την θεματολογία και τις αποφάσεις αυτής κάτι που το θεωρούμε λάθος. Εμείς, εξ αρχής σας προτείναμε την σύσταση μιας επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς».

Ακόμα, αναφέρει σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου (travel Ioannina κ.α. ότι «δεν έχουν αποφέρει καρπούς». Αναφέρει επίσης ότι «μόνο στο Facebook έχετε 6.200 φίλους και οι αναρτήσεις που γίνονται έχουν κατά μέσο όρο 80 like και 10 κοινοποιήσεις η κάθε μια». Αυτά τα στοιχεία πάντως, δεν είναι άσχημα.

Ειδικά για τον κ. Πέγκα, τον ειδικό σύμβουλο σε θέματα τουρισμού, ο κ. Σιούτης τονίζει ότι «μέχρι στιγμής μας έχει παρουσιάσει μόνο αυτήν την εικόνα δηλαδή το H.A.S. που αναφέρετε στο Hospitality - Accessibility  & Safety του προορισμού. Εμείς θεωρούμε ότι η τουριστική προβολή του Δήμου για το έτος 2020  στηρίζεται σε ένα γενικό περίγραμμα δράσεων και όχι σε κάποια συγκεκριμένη τουριστική στρατηγική, η οποία έχει συνέπειες στους επαγγελματίες του δήμου μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back