ΗΠΕΙΡΟΣ

Τουριστικές… αψιμαχίες στην Ηγουμενίτσα

Εικόνα του άρθρου Τουριστικές… αψιμαχίες στην Ηγουμενίτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2020, 11:29
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η διαφημιστική προβολή της περιοχής της Ηγουμενίτσας ως τουριστικό προορισμό, προκάλεσε αντιδράσεις στο δημοτικό συμβούλιο. Η αξιωματική αντιπολίτευση εγκάλεσε τη δημοτική αρχή για τη σκοπιμότητα της δαπάνης και η δημοτική αρχή απάντησε λέγοντας ότι η προβολή στο περιοδικό «Διακοπές» του «Βήματος» ήταν για πρώτη φορά προβολή «ως προορισμός και όχι ως πέρασμα και αφού πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη δημοσιογραφική έρευνα για την βέλτιστη αποτύπωση του προορισμού».

Το θέμα στο περιοδικό κόστισε στον Δήμο 2.480 ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Επίσης, ο Δήμος αναφέρεται και στην Περιφέρεια Ηπείρου λέγοντας ότι «με τη σειρά της αγκάλιασε την προσπάθεια του περιοδικού ΔΙΑΚΟΠΕΣ για προβολή ολόκληρης της Ηπείρου (για την οποία αφιερώθηκαν 65 από τις 400 σελίδες) προσφέροντας υποστήριξη και αμέριστη συμπαράσταση».

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι «η προσπάθεια αμαύρωσης της εικόνας του Δήμου Ηγουμενίτσας, με κάθε ‘ευκαιρία’ δεν αποτελεί πολιτική τοποθέτηση, αλλά  στείρα αντιπολίτευση και συγκροτημένη προσπάθεια για δημιουργία και συντήρηση κλίματος όξυνσης προς αποκόμιση προσωπικού οφέλους».

Η παράταξη του Γιάννη Γόγολου, ανταπαντώντας, σημειώνει ότι έτσι και αλλιώς ο τουριστικός προγραμματισμός δεν είναι στα «άμεσα σχέδια», αφενός γιατί απαγορεύεται επί του παρόντος, αφετέρου λόγω των οικονομικών δυσχερειών.

Επίσης, ο κ. Γόγολος τονίζει ότι στο νομό Θεσπρωτίας δεν υπάρχουν υποδομές που μπορούν να στηρίξουν χειμερινό τουρισμό, έτσι και αλλιώς.

Αφήνει επίσης να εννοηθεί ότι το κείμενο στο περιοδικό το έγραψαν οι συνεργάτες του δημάρχου και κάνει και κάποιες… αβέβαιες «δημοσιογραφικές» εκτιμήσεις.

«Τέλος, θεωρούμε προκλητική τη ρητορική ερώτηση του κ. Λώλου σε ότι αφορά αν είναι υψηλή  η  δαπάνη των 2.480€.  Σε ποιόν απευθύνεται ; Στον επιχειρηματία με κλειστή την επιχείρηση; Στον εργαζόμενο με αναστολή εργασίας και 534 €  το μήνα ή τον άνεργο που αναζητά μάταια εργασία;» σημειώνει.

Ζητάει επίσης από το δήμαρχο την αποτίμηση της καταχώρησης στο τέλος του χειμώνα.

ΣΧΟΛΙΑ
Γιώργος
Θεσπρωτία προορισμός ? Πεταμένα λεφτά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back