Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τουρισμός, Περιφέρεια, Άρτα: Και ό,τι καταλάβατε

Εικόνα του άρθρου Τουρισμός, Περιφέρεια, Άρτα: Και ό,τι καταλάβατε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2023, 14:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χτες Παρασκευή 31 Μαρτίου, η Περιφέρεια Ηπείρου έστειλε μια ανακοίνωση στα ΜΜΕ, με τίτλο «Η.Δ. ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ».

Κάτω από τα 67 θέματα της ημερήσιας διάταξης για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, υπήρχε μια δεύτερη ανακοίνωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Ηπείρου «κρύβει» μια ανακοίνωση έτσι. Στο τέλος τυπικών ενημερώσεων μπορούν να κρύβονται ενδιαφέροντα και μη θέματα, που για κάποιο λόγο δεν τυγχάνουν μιας δικής τους, ξεχωριστής ανακοίνωσης.

Χτες, το… easter egg της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν κάπως ακατανόητο:

«Η Περιφέρεια Ηπείρου, έχοντας υπόψη σχετικά δημοσιεύματα, θέλει να καταστήσει σαφές ότι δεν είχε καμία συμμετοχή και ευθύνη στη σύνταξη του Σχεδίου Δράσης για τον Τουρισμό με ορίζοντα το 2030, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στα Ιωάννινα» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ούτε ποια δημοσιεύματα το αναφέρουν, ούτε τι ακριβώς λένε. Αυτά, δεν αναφέρονται.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας κάνει μια ανάλυση για το τι ακριβώς είναι το σχέδιο δράσης που εκπονήθηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), διευκρινίζει ότι πρόκειται για ανεξάρτητο φορέα και ότι η εκδήλωση στα Γιάννενα «είχε γίνει γνωστή μέσω ανακοίνωσης του ΣΕΤΕ, ο οποίος  προώθησε τις σχετικές προσκλήσεις προς φορείς, επιχειρήσεις κ.λπ».

Η μελέτη είναι δημοσιευμένη από τον περασμένο Οκτώβριο. Μπορείτε να διαβάσετε τι αναφέρει για την Ήπειρο, εδώ.

Η εκδήλωση έγινε πριν από ένα μήνα, την 1η Μαρτίου, στα Γιάννενα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρει ότι την εκπροσώπησε εκεί ο Αλέκος Καχριμάνης και έχει ένα μικρό απολογητικό ύφος, λέγοντας ότι «στον χαιρετισμό του υπογράμμισε την αναγκαιότητα για ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη όλων των περιοχών της Ηπείρου».

Λέει επίσης ότι με «δράσεις και πρωτοβουλίες της» κάνει ό,τι μπορεί, αλλά θα πρέπει και οι τουριστικές επιχειρήσεις στην Άρτα να αυξήσουν τις διαθέσιμες κλίνες, να κινητοποιηθούν κ.λπ. κ.λπ.

Ποιος «πείραξε» όμως την Περιφέρεια Ηπείρου και απαντάει, ένα μήνα μετά, σε κάτι που δεν διευκρινίζει τι είναι;  Το μοναδικό που βρέθηκε στο διαδίκτυο ήταν ένα δημοσίευμα σε ιστότοπο της Άρτας, το οποίο μάλιστα δεν υπάρχει πλέον (βρέθηκε στην cache της google), που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η εκδήλωση είχε «μια μεγάλη απουσία, της Άρτας» και ότι «για ακόμη μία φορά η Άρτα μένει έξω από την αναπτυξιακή τροχιά του Τουρισμού χωρίς να υπάρχουν σοβαρές εξηγήσεις από τους αρμόδιους φορείς (…) Αλγεινή εντύπωση, μάλιστα, προκάλεσε το γεγονός ότι κανένας δήμαρχος αλλά και πολιτειακός παράγοντας του νομού δεν παραβρέθηκε στη συγκεκριμένη εκδήλωση».

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αρταίων δεν είχε κάποια σχετική, επίσημη ανακοίνωση.

Κάπως έτσι, μια ακόμα ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου κυμάνθηκε στο πεδίο «ό,τι καταλαβαίνετε»… 

Πρόκειται για ανακοινώσεις που απευθύνονται μόνο στους οποίους θιγομενους και όχι στο ευρύτερο κοινό.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back