ΚΟΣΜΟΣ

Τουπόλεφ Tu-154: Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά. Τα σενάρια της πτώσης

Εικόνα του άρθρου Τουπόλεφ Tu-154: Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά. Τα σενάρια της πτώσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/12/2016, 17:22
ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκαν, αλλά δεν έχουν ανασυρθεί μέχρι αυτή την ώρα τα μαύρα κουτιά, που θα ρίξουν φως στα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.

Επίσης μεγάλα συντρίμμια του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 που συνετρίβη την Κυριακή στη Μαύρη Θάλασσα, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από τις ακτές του Σότσι, εντόπισαν βατραχάνθρωποι που συμμετέχουν στις έρευνες.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, τέσσερα κομμάτια του αεροσκάφους βρίσκονται σε βάθος 27 μέτρων και το ένα από αυτά έχει μήκος τεσσάρων μέτρων. Τα σωστικά συνεργεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν πλωτό γερανό για να ανασύρουν στην επιφάνεια. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι βρέθηκε ακέραια η άτρακτος, όμως η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε στη συνέχεια.


ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ

Στο μεταξύ οι ρωσικές αρχές εξετάζουν τέσσερα σενάρια που οδήγησαν στην πτώση του αεροσκάφους, χωρίς να έχουν ακόμα καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), οι ερευνητές εξετάζουν την πιθανότητα να διείσδυσε κάποιο ξένο αντικείμενο στον κινητήρα του Tu-154, να απώλεσε το αεροσκάφος ισχύ λόγω της κακής ποιότητας των καυσίμων, να παρουσίασε μηχανική βλάβη ή να έκανε κάποιο λάθος χειρισμού ο κυβερνήτης του.

Όσον αφορά την πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αποδείξεις ή ενδείξεις», επισημαίνει η υπηρεσία.

«Οι ερευνητές εξετάζουν όλες τις εκδοχές. Είναι πολύ νωρίς για να πουν κάτι συγκεκριμένο. Όμως η εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας δεν είναι στα βασικά σενάρια» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Το ίδιο είχε επισημάνει το πρωί και ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, επαναλαμβάνοντας ότι οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο λάθους του πιλότου ή τεχνικού προβλήματος, ενώ ειδικοί και σχολιαστές μιλούν περισσότερο για την παλαιότητα του μοντέλου του αεροσκάφους, παρά για την πιθανότητα επίθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back