Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους με 92 επιβαίνοντες (upd)

Εικόνα του άρθρου Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους με 92 επιβαίνοντες (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/12/2016, 11:16
ΚΟΣΜΟΣ

Συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους ΤU-154 στο οποίο επέβαιναν 92 άνθρωποι και το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ σήμερα το πρωί μετά την απογείωσή του, βρέθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις υπηρεσίες διάσωσης, μετέδωσαν νωρίτερα ότι μια ομάδα διάσωσης εντόπισε το πιθανό σημείο της συντριβής στη θάλασσα του Σότσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αεροπλάνο πιθανόν συνετρίβη κατά τη διάρκεια της ανόδου του και είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες.

Δεν ελήφθη κανένα σήμα κινδύνου από το αεροπλάνο, αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές.

Το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος μετέφερε 92 επιβαίνοντες, από τους οποίους περισσότεροι από 60 ήταν μέλη της διάσημης χορωδίας του ρωσικού στρατού Ensemble Alexandrov, μαζί ήταν και ο διευθυντής τους.

Οι μουσικοί πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Συρίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στη λίστα των επιβατών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο συγκαταλέγονται 64 μέλη της Ensemble Alexandrov, ενός γνωστού μουσικού συνόλου από τις περιοδείες που δίνει στο εξωτερικό υπό την αιγίδα του ρωσικού στρατού, οκτώ στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της Ensemble Alexandrov Βαλέρι Χαχίλοφ, οκτώ μέλη του πληρώματος, εννέα δημοσιογράφοι, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, επικεφαλής μιας πασίγνωστης στη Ρωσία φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία από το Tupolev 154 που τράβηξε ο ηχολήπτης του NTV Εβγκένι Τολστόφ στο αεροδρόμιο Τσαλόφσκι της Μόσχας και την ανέβασε στο facebook, λίγο πριν απογειωθεί το αεροσκάφος με προορισμό το Σότσι.


ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ

Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την 26η Δεκεμβρίου, στη μνήμη των θυμάτων της συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα.

«Αύριο θα είναι ημέρα εθνικού πένθους» είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. Νωρίτερα, οι αρχές είχαν επιβεβαιώσει ότι «δεν έχουν ενδείξεις» ότι υπάρχουν επιζώντες από το δυστύχημα.

Τα αίτια της συντριβής θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν την αναγκαία υποστήριξη, διαβεβαίωσε ο Πούτιν εκφράζοντας και πάλι τα συλλυπητήριά του.


ΣΕ 24ΩΡΗ ΒΑΣΗ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας, Ίγκορ Κονασένκοφ , οι έρευνες για την αναζήτηση και ανάσυρση των πτωμάτων θα συνεχιστούν σε 24ωρη βάση, αφού η περιοχή θα φωτίζεται από ισχυρούς προβολείς από τη στεριά, ενώ από αέρος θα συνδράμουν ελικόπτερα, drones και άλλα ιπτάμενα μέσα. Στην επιχείρηση θα λάβουν μέρος και τα δεκάδες καράβια του ναυτικού που έχουν καταπλεύσει στην περιοχή. 

Μέχρι τις 17.00 ώρα Μόσχας είχαν ανασυρθεί 20 πτώματα (θα χρειαστεί ανάλυση για την ταυτοποίηση)  ενώ εκπαιδευμένοι δύτες αναζητούν, εκτός των άλλων και τα δυο «μαύρα κουτιά» του μοιραίου αεροσκάφους το οποίο δύο μόλις λεπτά μετά την απογείωση και ενώ δεν είχε πάρει το απαιτούμενο ύψος χάθηκε από τα ραντάρ , χωρίς να στείλει κάποιο σήμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back