ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τορπιλίζεται» ο εξωδικαστικός μηχανισμός

Εικόνα του άρθρου «Τορπιλίζεται» ο εξωδικαστικός μηχανισμός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2022, 17:10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συνδιοργάνωσε τεχνική ημερίδα με το Κέντρο Διαμεσολάβησης Ηπείρου, τη Middle point και την Ένωση Φοροτεχνικών με θέμα «Εξωδικαστικός μηχανισμός - Νέα Πτώχευση: Μια δεύτερη ευκαιρία;».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ότι υπάρχουν παραλείψεις και προβλήματα στη διαδικασία εξωδικαστικού μηχανισμού και πρόσθεσε ότι η μη υποχρεωτική συμμετοχή τραπεζικών φορέων, «τορπιλίζει τον ίδιο τον μηχανισμό».

Επίσης, τόνισε ότι οι τράπεζες ευνοούνται με «προκλητικό τρόπο» και στα θετικά, επισήμανε την ελπίδα «να είναι πραγματικά μια δεύτερη ευκαιρία και όχι μια τελευταία προσπάθεια εγκλωβισμού στη φάκα χιλιάδων αιμοδοτών-μικρομεσαίων της ελληνικής οικονομίας γιατί τότε πραγματικά θα μιλάμε για μια χώρα όπου δεν υπάρχει μεσαία τάξη αλλά μόνο υψηλή και χαμηλή, εξαθλιωμένη χωρίς συνθήκες ανόδου».

Ο κ. Δημητρίου είπε ότι μέχρι σήμερα λίγες επιχειρήσεις έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση και ότι «εκατοντάδες κατασχέσεις γίνονται καθημερινά και οι πολίτες είναι απροστάτευτοι μιας και μόνο η αίτησή τους χωρίς αξιολόγηση δεν είναι ικανή για να τους προστατεύσει».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back