Σε ηλικία 78 χρονών πέθανε ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, κατά κόσμο Χάρρυ Κλυνν. Ο δημοφιλής ηθοποιός που πέρασε από όλα τα στάδια της διασημότητας, από την πρωτοπορία στο ελληνικό θέατρο και σινεμά, το “spoken word” μέχρι την παρακμιακή επιθεώρηση, αφήνει πίσω του μερικές από τις κορυφαίες ατάκες στην ελληνική κωμωδία.
Από τα 201 καναρίνια, όπου ο νεαρός τότε Κλυνν έδινε ρεσιτάλ σε μια από τις πιο «ευρωπαϊκές» κωμωδίες του ελληνικού σινεμά (μιλάμε για το 1964), μέχρι το επικό «Αλαλούμ» του 1982 που αποτύπωνε πολύ νωρίς πράγματα που η ελληνική κοινωνία διαπίστωσε πολύ αργά, ο Κλυνν άφησε έντονο το ίχνος του.
Εκτός από ηθοποιός, διετέλεσε πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς στην πρώτη άνοδο της ομάδας των Ποντίων στην Α’ εθνική.
Πριν από δύο χρόνια έχασε το γιο του Νίκο, ο οποίος ήταν σκηνοθέτης και μουσικός παραγωγός-επιχειρηματίας. Ήταν το ένα από τα τρία παιδιά του.
Ο Τριανταφυλλίδης ξεκινάει την καριέρα του, πρακτικά από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ως stand up comedian, πριν καν... υπάρξει το είδος. Επίσης, ήταν συγγραφέας σατιρικών κειμένων στο περιοδικό «Playboy», την εφημερίδα «Daily Worker», το «Village» και το «On the double». Στο Σικάγο παντρεύεται τη γυναίκα του, Χαρίκλεια και εκεί αποκτά το Νίκο. Αργότερα στο Μόντρεαλ απέκτησε τον δεύτερο του γιο Αποστόλη, ενώ η κόρη του Κορίνα γεννήθηκε στην Αθήνα.
Γυρίζει στην Ελλάδα το χειμώνα του 1974 και πρωτοεμφανίζεται στις μπουάτ της Πλάκας, στον «Aιγόκερω» και μετά στο «Zυγό» και τη «Διαγώνιο». Ύστερα δούλεψε στα νυχτερινά κέντρα «Διογένης», «Δειλινά» και «Στορκ». Άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός με την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου «Για δέσιμο», που κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία Columbia το φθινόπωρο του 1978.
Η δεκαετία του '80 ήταν η πιο εμπορική του περίοδος, ενώ πέρασε και άλλες, πιο αμφιλεγόμενες. Ήταν επίσης δημοτικός σύμβουλος στην Καλαμαριά.